На Донеччині заочно повідомлено про підозру співробітнику «Міністерства доходів і зборів ДНР»

На початку квітня 2014 року 27-річний мешканець Донецька вступив до лав терористичної організації «ДНР» та по теперішній час займає посаду «головного інспектора відділу дізнання Служби по боротьбі з контрабандою та порушенням митних правил департаменту митної справи Міністерства доходів і зборів ДНР».

 До обов’язків чоловіка входить здійснення контролю за переміщенням товаро-матеріальних цінностей (товарів, транспортних засобів та інших предметів) через ділянки кордону України з Російською Федерацією та так званою «ДНР», які тимчасово контролюються представниками вказаної псевдореспубліки.

У листопаді 2015 року посібник терористів спільно з трьома невстановленими особами, будучи озброєними автоматами «Калашникова» та одягнутими у камуфляжну форму, зупинили автомобіль марки «Nissan Maxima» під приводом порушення правил митної системи перетину кордону так званої «ДНР». Демонструючи зброю та висловлюючи погрози її застосування, зловмисники наказали власниці транспортного засобу та її супутнику вийти з автомобіля, після чого заволоділи вказаним авто.

На теперішній час за процесуального керівництва Слов’янської місцевої прокуратури чоловікові заочно повідомлено про підозру у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) та ч.3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Донецької області

You may also like...