Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 16.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 683 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 118 (45,7 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 38 пограбувань, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, два обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 3 гранати та 318 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 175 осіб, у яких вилучено 30,9 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 027осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 50 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 15 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 206 дорожньо-транспортних пригод, у яких 22 особи загинуло та 277 – травмовано.

У місті Гайвороні Кіровоградської області у власному будинку оперативники знайшли мертвим чоловіка. За підозрою у скоєнні вбивства працівники міліції затримали 37-річну співмешканку потерпілого. З‘ясувалося, що вона під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдала ножем тяжкі тілесні ушкодження потерпілому.

У столиці у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. У результаті розслідування з‘ясувалося, що затриманий перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, зробив безпідставне повідомлення про закладення вибухівки в приміщенні однієї з редакцій газет.

У місті Хмельницькому у результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники затримали 35-річного громадянина Республіки Білорусь та 32-річного жителя обласного центру. Затримані зламали замки вхідних дверей та проникли до квартири викладача одного із навчальних закладів й викрали 30 тисяч гривень, вироби із золота. Наразі частину викраденого вилучено.

У Києві на одній із станцій метро працівники міліції затримали 20-річного киянина, без постійного місця роботи, у якого вилучено чотири гранати та 23 патрони калібру 7,62 мм часів Великої Вітчизняної війни.

На Луганщині оперативники затримали 33-річного громадянина Російської Федерації, за місцем тимчасового проживання якого вилучено 15 кілограмів марихуани.

На автодорозі поблизу села Тойкута Ковельського району Волинської області 65-річний житель обласного центру, не впорався з управлінням власної автомашини, з’їхав у кювет й перекинувся. Внаслідок аварії загинув його пасажир – 38-річний громадянин Словацької Республіки. Водій та ще один пасажир – отримали тілесні ушкодження.

На Київщині Головним слідчим управлінням МВС України та працівниками Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в області порушено кримінальну справу відносно посадових осіб трьох садових товариств. Вони у 2004 році отримали земельні ділянки (без мети займатися підприємницькою діяльністю), які в подальшому продали місцевим жителям. Внаслідок протиправних дій правопорушники спричинили державі збитки на суму майже 10,5 мільйонів гривень.

На Кіровоградщині працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в області порушили кримінальну справу за статтею 368 Кримінального Кодексу України – «Одержання хабара» відносно заступника голови однієї з селищної ради. Він вимагав та отримав 500 доларів США хабара від приватного підприємця за виділення йому земельної ділянки.

На Тернопільщині працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в області порушено кримінальну справу відносно трьох жителів обласного центру. Вони упродовж 2003-2006 років незаконно заволоділи квартирами місцевих жителів на загальну суму майже 594 тисячі гривень, які в подальшому продали.

ДЗГ МВС України

You may also like...