Одесские чиновники, в «благодарность» за землю, взяли 2.2 млн. гривень!

Працівниками Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України спільно зі слідчими Генеральної прокуратури викрито організовану злочинну групу з числа посадовців Кілійської районної державної адміністрації Одеської області. А саме: начальника відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури; начальника відділу земельних ресурсів; а також голови Приморської сільської ради, які через посередника вимагали хабар у розмірі 2 млн. 272 тис. 500 грн. (450 тис.дол. США). 3 вересня 2007 до ГУБОЗ МВС України звернулася гр-ка Ц., яка повідомила, що службові особи Кілійської районної державної адміністрації Одеської області вимагають у неї хабар за оформлення договору оренди земельної ділянки розміром 3 га, що знаходиться в береговій смузі поблизу с. Приморське Одеської області.

Хабарники вимагали кошти в три етапи: перший внесок в розмірі 505 тис. грн. (100 тис. дол. США) за прийом заяви про виділення землі, другий – 757 тис. 500 грн. (150 тис. дол. США) за винесення рішення сільради. Під час передачі підписаного договору оренди та отримання остатньої частини хабара в розмірі 1 млн. 515 тис. грн. (300 тис. дол. США) трьох чиновників та посередника було затримано «на гарячому». Грошові кошти вилучено. Також, під час обшуків за місцем проживання вказаних осіб було вилучено грошові кошти, які передавалися раніше.

Генеральною прокуратурою України відносно чотирьох затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (вимагання та отримання хабара в особливо великих розмірах).

Слідство триває.

Прес-служба ГУБОЗ МВС

You may also like...