В «Борисполе» задержали турецкого работорговца с «товаром»

Днями спільними зусилля співробітників хмельницького обласного управління СБУ й відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми обласного управління міліції був затриманий 47-річний «торговець людьми» з Туреччини. Громадянина Туреччини «взяли» в столичному аеропорту «Бориспіль» у момент, коли він намагався перевезти через кордон з метою подальшої примусової сексуальної експлуатації двох 20-річних жительок Хмельницької області. Вперше іноземець відвідав Хмельниччину кілька місяців тому, приїхавши в Славуту у гості до своєї 28-річної подруги, з якою познайомився під час її перебування у Туреччини. Щоправда, його зовсім не цікавили місцеві краєвиди й визначні пам’ятки. Справжньою метою чоловіка був пошук «живого товару» – молодих гарних дівчат, придатних для сексуальної експлуатації у турецьких борделях, яких, за неофіційними даними, він мав на батьківщині кілька штук. У пошуках придатного «товару» йому допомагала вищезгадана знайома, яка мала прибуток у тисячу доларів з кожної дівчини.

Придивившись та розвідавши що до чого, работоргівець за кілька місяців знову завітав до України. Цього разу він зайнявся безпосередньо вербуванням подолянок, обіцяючи дівчатам цілком пристойну високооплачувану роботу за кордоном. Майбутніх секс-рабинь він обирав з-поміж малозабезпечених молодих жінок чи тих, які виховувалися у неблагополучних сім’ях, а, інколи, й серед дівчат із незначними відхиленнями у розумовому розвитку (головне, щоб зовнішні дані були відповідні).

Наразі відносно громадянина Туреччини та його поплічниці порушена кримінальна справа, по якій ведеться розслідування. Посольство Туреччини в Україні повідомлено про затримання їхнього громадянина.

Інна Проник, ЦЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...