Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 5.11.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1 749 заяв про злочини. Вжитими заходами 766 або (43,8 %) з них розкрито «по гарячих слідах». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 22 пограбування та 8 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано три особи. У правопорушників вилучено 44 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб, у яких вилучено 11,7 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, притягнуто 1 874 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 210 дорожньо-транспортних пригод, у яких 35 осіб загинуло та 239 – травмовано.

Упродовж минулого тижня порушено 950 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 449 – у сфері службової діяльності, у тому числі 69 – про хабарництво.

Смертельно поранивши після розпивання оковитої свого гостя, господар покінчив життя самогубством.

На Полтавщині на подвір’ї одного домогосподарства працівники міліції знайшли тіло чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів з’ясувалося, що господар під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому, після чого в одному покинутому будинку покінчив життя самогубством через повішання.

Вирок винесла… цеглина

У Сумах працівники міліції затримали 29-річного, який на вулиці згаданого міста під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдав цеглиною смертельних тілесних ушкоджень місцевому жителю

Винною у смерті виявилася 22-річна приятелька

У Полтаві на одній з вулиць працівники міліції знайшли тіло чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримали 22-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи. Вона під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдала потерпілому тілесні ушкодження.

Шляхом маніпуляцій з перереєстрацією підприємства не сплатили понад 24 мільйони гривень податку

На Харківщині за матеріалами управління оперативних розробок Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205, ч.4 ст.190 та ч.3 ст.212 КК України – «Фіктивне підприємництво», «Шахрайство та ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів», відносно двох місцевих жителів. Вони шляхом обману місцевого жителя заволоділи його правом власності на приватне підприємство, перереєстрували його на інше прізвище, але відповідних змін до статутних документів не внесли. У подальшому правопорушники отримали валовий дохід від господарської діяльності в обсязі понад 280 мільйона гривень, не задекларували його та не сплатили до бюджету держави податкових зобов’язань на суму 24,3 мільйона гривень. За підсумками фінансово-господарської діяльності підприємство надало до державної податкової інспекції податкову звітність за 2006 рік, де неправдиво вказало про відсутність господарської діяльності та доходів. Таким чином державі завдано збитки на суму 24,4 мільйона гривень.

Незаконно відремонтувати авто «по гарантії» допоміг хабар

На Сумщині за матеріалами Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України – «Одержання хабара», відносно начальника відділу розгляду претензій з гарантії і страхових випадків одного відкритого акціонерного товариства. Він отримав 900 гривень хабара від місцевого жителя за сприяння останньому в гарантійному ремонті його автомашини шляхом штучного заниження її пробігу (фактично гарантії не підлягала). Вживаються заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва.

Кілька підроблених документів – і валюта на потрібному рахунку

На Одещині за матеріалами Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України – «Зловживання владою або службовим становищем» та «Службове підроблення», відносно двох заступників начальника одного підприємства. Вони під час формування рахунку за послуги по розвантаженню судна та відправці вантажу залізницею, безпідставно сформували валютний рахунок (інвойс), на підставі якого грошові кошти за надання зазначених послуг у сумі 103 тисячі доларів США, надійшли на валютний розрахунковий рахунок товариства з обмеженою відповідальністю. Таким чином державі завдано збитки на зазначену суму.

За підробленими документами директор ТОВ отримала кредитів суму 150 тисяч гривень

На Донеччині за матеріалами сектору Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 та ч.1 ст.209 КК України – «Зловживання владою або службовим становищем», «Службове підроблення» та «Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом», відносно директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вона виготовила ксерокопії паспортів, ідентифікаційних кодів й трудових книжок 15 працівників згаданого товариства й склала фіктивні довідки про їх високу заробітну платню. У подальшому правопорушниця використала зазначені документи для отримання споживчих кредитів на загальну суму 150 тисяч гривень. Після надходження вказаних коштів на розрахунковий рахунок згаданого товариства перевела їх у готівку та привласнила.

ДЗГ МВС України

You may also like...