Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 30.11.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 968 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 505 (50,7 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 21 пограбування, 10 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено чотири гвинтівки, обріз мисливської рушниці, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 400 грамів вибухівки та майже 3,3 тисячі набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 247 осіб, у яких вилучено 32 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 953 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи.

Порушено 271 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 102 – у сфері службової діяльності, у тому числі 19 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 48 – у бюджетній сфері, 25 – у сфері банківської діяльності, 22 – в агропромисловому комплексі, 14 – у паливно-енергетичному комплексі, 13 – у сфері приватизації та 8 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 24 472 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 869 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 156 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 16 осіб загинули та 179 – травмовані.

Прихований злочин став явним через 6 років

У Балаклійському районі Харківської області у червні 2001 році було знайдено мертвою з ознаками удушення місцеву жительку. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за скоєння даного вбивства викрито раніше затриманих за скоєння різних злочинів 42-річного жителя обласного центру та 24-річного громадянина Республіки Азербайджан. Попередньо встановлено. що вони в зайшли до будинку потерпілої, задушили господарку й викрали комп’ютер, 4,3 тис. доларів США та 200 гривень.

У сварці під чарку рука стає важкою, а розум зникає геть…

У місті Макіївці Донецької області тиждень тому у своєму будинку було знайдено в непритомному стані 35-річного чоловіка, який 26 листопада помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за скоєння даного вбивства затримано раніше судимого 42-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

Запорізький Отелло

У місті Бердянську Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 57-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він в будинку 43-річної місцевої жительки, під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, вбив ножем її 47-річного знайомого, й заподіяв господарці ножові поранення від яких вона невдовзі в лікарні померла.

Задушили знайомого в парку через неприязнь

У Лозівському районі Харківської області два місяці тому в парку одного з селищ знайдено мертвим з ознаками удушення 24-річного місцевого жителя. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за скоєння даного вбивства затримано двох раніше судимих жителів обласного центру 26-ти та 27-ми років. Попередньо встановлено, що вони в зазначеному парку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, задушили потерпілого.

Більше 9 тон бензину вилилось на дорогу через водія-лихача

У Голосіївському районі міста Києва 24-річний житель Донецької області, водій приватного підприємства, не витримав безпечної дистанції руху автомашини МАЗ й зіткнувся з вантажівкою КамАЗ з цистерною бензину, що рухалася в попутному напрямку. У результаті аварії з цистерни вилилося близько 9,4 тис. літрів бензину. Вжитими заходами наслідки забруднення ліквідовано.

Дозвіл вартість 10 тисяч гривень

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадову особу відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації, який вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від місцевого жителя за надання останньому дозволу на будівництво бази відпочинку. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Під виглядом ремонту вагонів збагатились на 2 мільйона

На Дніпропетровщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю затримано чотирьох службовців залізниці, чотирьох посадовців адміністрації залізничного транспорту та двох приватних підприємців, які впродовж двох останніх років, під виглядом проведення планових ремонтів вагонів, незаконно списували обладнання, яке в подальшому реалізували відкритому акціонерному товариству, а грошові кошти привласнили. Таким чином державі завдано збитки на загальну суму близько 2 млн. гривень. Слідчим підрозділом УМВС за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 УК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Прибутковий «бізнес-план» лікаря

У Шевченківському районі міста Києва працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито лікаря, який отримав одну тисячу гривень хабара від місцевого жителя за сприяння останньому в проходженні медичного огляду. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

Підпільний цех з тиражування дисків зачинено!

На Миколаївщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито трьох жителів обласного центру (двох затримано), які впродовж двох останніх років організували виготовлення й тиражування лазерних дисків з відеопродукцією без відповідної ліцензії, у т.ч. порнографічного змісту. За місцями проживання правопорушників вилучено понад 15 тис. дисків для лазерних систем зчитування на загальну суму понад 500 тис. грн., обладнання для виготовлення і запису дисків та дві автомашини. Слідчими Миколаївського УМВС за даним порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.203-1 і ч.2 ст.301 КК України (незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва та ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів).

Державний матеріальний резерв почистили на 31 мільйон

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора та головного бухгалтера державного підприємства, які впродовж трьох останніх років, у порушення вимог Закону України “Про державний матеріальний резерв”, вчинили розтрату матеріальних цінностей державного матеріального резерву. У ході проведення інвентаризації на зазначеному підприємстві виявлено нестачу згаданих цінностей на загальну суму понад 31,1 млн. гривень. Прокуратурою області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Три в одному: лікар, шахрай, хабарник!

У міста Харкові працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито лікаря, який отримав від приватного підприємця 2,7 тис. грн. нібито для подальшої передачі їх посадовим особам обласної санітарно-епідеміологічної станції за надання висновків експертизи щодо виробів з пластмаси. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.190 і ч.1 ст.369 КК України (шахрайство та давання хабара).

Роботи не мав, але зберігав арсенал зброї і боєприпасів

У місті Лозовій Харківської області працівниками міліції за місцем проживання 55-річного чоловіка, без постійного місця роботи, вилучено чотири гвинтівки та понад 2,4 тис. патронів до різної зброї.

ДЗГ МВС України

You may also like...