Приближаются праздники: остерегайтесь фальсификата!

Щороку напередодні Новорічних свят столичною міліцією проводяться ряд оперативно-профілактичних заходів по перевірці правил торгівлі суб’єктами підприємницької діяльності, дотримання ними правил та санітарно-гігієнічних норм зберігання товарів і реалізації продукції. Насамперед це стосується продуктів харчування, піротехнічних виробів, ялинок та сосен.Слід зазначити, що під час таких заходів у грудні минулого року столичними правоохоронцями виявлено понад 1300 фактів порушення правил торгівлі на ринках по кожному з яких складено адмінпротоколи за ст. 159 КУпАП. Також міліцією виявлено припинено майже 1100 випадків торгівлі з рук у невстановлених місцях-стихійної торгівлі та незаконної торгівельної діяльності (адмінпротоколи складено за ст.160 та 160-2 КУпАП). Ще за 8 фактами порушення порядку заняття господарською діяльністю оперативниками порушено кримінальні справи за ст. 202 ККУ.

Загалом під час рейдів оперативники вилучили контрафактної продукції на суму 814 тисяч гривень, серед якої продукти харчування(ікра червона на чорна, м’ясні вироби, морепродукти), алкогольна та тютюнова продукція, кондитерські вироби, CD та DVD диски, іграшки, гірлянди тощо. Також працівники міліції припинили діяльність близько 800 стихійних ринків та місць стихійної торгівлі. Окремо слід відмітити, що за порушення правил продажу та зберігання з торгівельних приміщень та ринків вилучено близько ШЕСТИ ТОНН різноманітної піротехніки.

З метою попередження незаконних порубок та продажу ялинок і сосен в переддень Новорічних свят правоохоронцями проводяться спеціальні рейди та перевірки. В місцях насадження ялинок та сосен організовується патрулювання силами спільних нарядів працівників міліції з військовослужбовцями та членами громадських формувань. З метою вилучення та виявлення місць незаконного їх вирубування на виїздах та в’їздах до лісних масивів, прилеглих до міста, виставлялись заслони із працівників ДАІ та Патрульної служби. Зокрема, минулого року за незаконну торгівлю ялинками міліціонери затримали та притягнули до адмінвідповідальності понад 100 осіб та вилучили понад 4 тисячі 600 ялинок. Вже зараз столичною міліцією плануються відповідні оперативно-профілактичні передноворічні заходи, які розпочнуться найближчим часом. Правоохоронці значну увагу приділяють тим товарам та послугам, які пропонуються ринком у передсвяткові дні. Також слід зазначити, що до столичного главку міліції вже надійшли пропозиції від Мінекології та столичної адміністрації про спільні дії щодо попередження незаконного вирубування хвойних дерев та запобіганню їх незаконній торгівлі.

Тож, шановні кияни та гості столиці, у передсвяткові та святкові дні будьте обачними купуючи все необхідне для відпочинку. Пам’ятайте, що зекономлені декілька гривень на придбаному у місці стихійної торгівлі товарі можуть призвести до дуже неприємних наслідків і звести нанівець всі позитивні емоції. Разом з тим столична міліція докладе всіх зусиль, щоб не дати шахраям збагатитися за ваш рахунок і зробити святкування приємним та безпечним.

Сергій Пархоменко,

ДЗГ МВС України

(за матеріалами ГУМВС України в м. Києві)

You may also like...