Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 20.12.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 503 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 179 (47,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 32 пограбування, 3 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 7 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 150 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 69 осіб, у яких вилучено близько 14 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 814 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

Порушено 40 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 13 – у сфері службової діяльності. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 3 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності та по 2 – у сфері банківської діяльності й бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції припинено 23 128 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 745 факт керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 149 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 19 осіб загинули та 164 – травмовані.

Раніше судимий молодик у сварці зарізав ножем бабусю

У Краснолиманському районі Донецької області декілька днів тому у своєму будинку знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 65-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 26-річного раніше судимого. Попередньо встановлено, що він тиждень тому в будинку потерпілої під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив господарку.

Захищаючись, син вбив батька…

У селищі Чернігівці Запорізької області днями у своєму будинку знайдено мертвими з ножовими пораненнями 51-річного чоловіка, а на вулиці неподалік від зазначеного будинку з аналогічними пораненнями його 50-річну дружину. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства чоловіка затримано 25-річного сина поперпілих. Попередньо встановлено, що ввечері господар у власному будинку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем свою дружину, після чого 25-річний син, з метою самозахисту, вихопив у батька ніж й заподіяв йому смертельні поранення.

За недобудовану лазню розлючений чоловік взяв підрядчицю у заручники!

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області в результаті проведення спеціальної операції оперативниками затримано 42-річного раніше судимого місцевого жителя, директора приватного підприємства. Попередньо встановлено, що він на вулиці міста, за невиконання умов договору щодо будівництва лазні, захопив 29-річну місцеву жительку, приватного підприємця, й утримував її у власному гаражі. Заручницю звільнено.

«Віртуальне» майно дозволило отримати солідний кредит

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, яка в квітні 2004 року надала до філії банку завідомо неправдиві відомості про наявність заставного майна, на підставі яких незаконно отримала кредит у сумі 900 тис. гривень. Слідчим управлінням УМВС України в Дніпропетровській області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.222 та ч.2 ст.366 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами та службове підроблення).

Підприємець-порушник та біг-борд вбили людину!

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який, у порушення правил технічної експлуатації електроустаткувань, незаконного підключив до Бердянських електромереж біг-борд, що призвело до замикання електромережі та загибелі людини. Прокуратурою міста Бердянська за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

«Турист» з Росії прогулювався з марихуаною

На околиці села Просяного Марківського району Луганської області працівниками міліції затримано 31-річного громадянина Російської Федерації у якого при обшуку вилучено 300 грамів марихуани.

Безробітний чоловік зберігав вдома макову соломку та марихуану

У місті Ромнах Сумської області правоохоронці затримали 28-річного безробітного чоловіка під час обшуку за місцем проживання якого вилучили близько 10 кілограмів макової соломки, 2,5 кілограми марихуани та невелику кількість ацетильованого опію.

ДЗГ МВС України

You may also like...