Криминальная статистика за 3 января

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2453 заяви про злочини. Вжитими заходами 1230 (або 50,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 46 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортним засобом. За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено автомат, 2 пістолети, 3 обрізи мисливських рушниць, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї та 406 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано150 осіб. У них вилучено 6,8 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1485 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 особу.

Працівниками Державтоінспекції припинено 918 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані. Зафіксовано 89 дорожньо-транспортних пригод, у яких 15 осіб загинули та 121 – травмовані.

У одному з селищ Новобузького району Миколаївської області в результаті проведення оперативно-пошукових заходів затримано 45-річного громадянина, без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він удень з будинку жіночого монастиря викрав срібну статуетку із зображенням плащаниці Божої Матері та скриньку для пожертвувань, у якій знаходилося близько 400 гривень. Викрадене вилучено.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 40-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у лютому 2007 року ввіз до України з Республіки Молдови двох 19-річних громадянок цієї держави, та використовував їх для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на батьківщину.

На Вінниччині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито генерального директора приватного підприємства. Він у жовтні 2004 року вніс до податкової декларації неправдиву інформацію щодо продажу за кордон електрообладнання (загальна вартість близько 4 млн. гривень) й намагався незаконно отримати відшкодування ПДВ у сумі понад 900 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальні справи за ознаками злочинів передбачених ст.15, ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України (замах на злочин, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

На Вінниччині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб малого приватного підприємства. Вони впродовж 2004-2006 років ввезли на територію України сім автомашин й під час митного оформлення внесли в документи фіктивні відомості щодо їх вартості, чим завдали державі збитки на суму 400 тис. грн. у вигляді несплати в повному обсязі митних платежів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.201 КК України (контрабанда).

Міністерство внутрішніх справ України

Департамент зв’язків з громадськістю

You may also like...