Криминальная хроника Украины на 15.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 363 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 669 (49,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивствj, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 51 пограбування, 3 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 600 грамів вибухівки та 376 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 225 осіб, у яких вилучено понад 18 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 755 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 43 особи.

Порушено 160 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 64 – у сфері службової діяльності, у тому числі 15 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 28 – у бюджетній сфері, 14 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності, 13 – у сфері приватизації, 10 – у паливно-енергетичному комплексі, 11 – в агропромисловому комплексі та 8 – у сфері банківської діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 18 327 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 958 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 120 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 16 осіб загинула та 152 – травмовані.

Вбивство у таксі

У місті Костянтинівці Донецької області днями на вулиці виявлено залишеною без нагляду автомашину «Деу» (таксі) 30-річного місцевого жителя. 22-річний водій, який працював на зазначеній автомашині, зник. Під час огляду згаданого транспортного засобу працівниками міліції на сидінні виявлено сліди крові. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.115 КК України. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 33-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у згаданій автомашині «Деу» на якій працював зниклий 22-річний чоловік, під час сварки що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем останнього та вивіз його тіло на околицю згаданого міста. Тіло потерпілого знайдено.

Вбивця намагався сховатись на території Республіки Молдова

У місті Одесі днями в підвалі житлового будинку було знайдено мертвою 44-річну місцеву жительку, безробітну. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок удушення. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції встановлено, що вбивство під час сварки на ґрунті ревнощів скоїв колишній співмешканець потерпілої – 35-річний громадянин Республіки Молдова. Вжитими заходами останнього затримано на території згаданої держави.

Поблизу села Борового Зарічненського району Рівненської області тиждень тому було знайдено мертвою громадянку Російської Федерації. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано жителів згаданої області – двох братів 25-ти та 34-х років. Попередньо встановлено, що вони в грудні місяці минулого року під час раптово виниклої сварки задушили потерпілу.

«Нечемні» закордонні гості «бешкетують»

У Голосіївському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 44-річного громадянина Республіки Грузія, який увечері минулого тижня на вулиці відібрав мобільний телефон у 32-річного місцевого жителя.

У місті Стаханові Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 23-річного громадянина Республіки Молдова, який уранці на вулиці згаданого міста відібрав мобільний телефон у 34-річної місцевої жительки. Викрадене вилучено.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 48-річного громадянина Республіки Молдова, який увечері 4 лютого на вулиці згаданого міста відібрав мобільний телефон у 33-річного місцевого жителя. Викрадене вилучено.

У селі Вербках Павлоградського району Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 54-річного раніше судимого місцевого жителя, який уночі 30 січня в селі Богданівці згаданого району з меморіалу воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні, викрав фрагменти з кольорового металу.

У селищі Овідіополі Одеської області до міліції звернулася 44-річна місцева жителька і заявила, що протягом минулої ночі невідомі на селищному кладовищі пошкодили хрести та пам’ятники на 12 могилах. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції у скоєнні згаданого злочину викрито трьох місцевих жителів віком від 12-ти до 14-ти років.

На залізничному вокзалі станції Христинівка Одеської залізниці у Черкаській області затримано 42-річного жителя села Вікторівка Маньківського району згаданої області у якого вилучено 400 грамів вибухівки.

3 гектари національного природного парку пішли «на ліво»

У Міжгірському районі Закарпатської області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб з питань земельних ресурсів, які, у порушення вимог природоохоронного законодавства, видали державні акти на право приватної власності на земельні ділянки загальною площею 3 гектари на території національного природного парку трьом місцевим жителям, чим завдали збитки державі на загальну суму 303,3 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

Документи на землю за «особливим» тарифом

У місті Ужгород на Закарпатті працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора комунального підприємства, який вимагав та отримав 3,5 тис. грн. та 50 доларів США хабара від місцевого жителя за надання останньому послуг з виготовлення технічної документації на земельну ділянку. Задокументовано ще шість фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад 12 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

До дитсадка за хабар?

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника завідуючого відділом освіти районного виконавчого комітету одного з міст, який вимагав та отримав 200 доларів США хабара від місцевої жительки за сприяння останній в оформленні її сина до дитячого дошкільного закладу. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Підроблена декларація «зекономила» 1 мільйон і заробила кримінальну справу

У місті Одеса працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох посадових осіб дочірнього підприємства товариства з обмеженою відповідальністю, які підробили декларації на прибуток підприємства та надали їх до Державної податкової інспекції, чим завдали збитки державі, у вигляді несплати податку на прибуток, на суму 1,1 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

У місті Суми працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох місцевих жителів, які вимагали та отримали 15 тис. доларів США хабара від місцевої жительки для подальшої передачі посадовим особам обласної ради за сприяння у вирішенні питання щодо надання їй в оренду земельної ділянки. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України (давання хабара).

У місті Сарнах Сарненського району Рівненської області правоохоронцями затримано 23-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 520 таблеток сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол».

«Мазда» була «нафарширована» амфетаміном та «екстазі»

У місті Галичі Івано-Франківської області правоохоронцями затримано 29-річного жителя міста Івано-Франківськ, з автомашини «Мазда» якого вилучено 502 грамів амфетаміну та 355 таблеток «екстазі».

На автодорозі поблизу села Красіва Миколаївського району Львівської області 46-річний житель міста Борислав не впорався з управлінням власної автомашини «Фольксваген», виїхав на смугу зустрічного руху транспорту й зіткнувся з автомашиною «Сузукі» під керуванням 24-річного жителя міста Рава-Руська Жовківського району згаданої області та маршрутним мікроавтобусом «Мерседес» під керуванням 49-річного жителя обласного центру (перевозив 12 пасажирів за маршрутом Львів – Славське). У результаті аварії 46-річний водій «Фольксвагена» та його пасажир загинули, чотири пасажири маршрутного мікроавтобуса отримали тілесні ушкодження (госпіталізовано).

ДЗГ МВС України

You may also like...