В Харькове задержаны донецкие грабители с обрезом (фото)

24 лютого поточного року на авторинку, який знаходиться на території Московського району міста Харкова, під час проведення оперативно – профілактичного відпрацювання, дільничні інспектори Московського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області затримали двох озброєних молодиків. Правоохоронці невипадково звернули увагу на молодих чоловіків. Їх поведінка була досить нетиповою для відвідувачів ринку. Вони не цікавились товаром, не спілкувалися з продавцями. Повільно ходили по майданчику, де продавалися автомобілі, мотоцикли і запчастини до них. Здавалося, що ці відвідувачі ринку вивчають … покупців.

– Ми з напарником вирішили перевірити хлопців, – розповідає старший дільничний інспектор підполковник міліції Ашот Асмарян. – Домовились зробити це досить обережно, адже невідомо було, як підозрілі відреагують на працівників міліції.

До речі, саме професійні дії допомогли уникнути трагедії.

– Ми підійшли та попросили показати документи, – продовжує розповідь старший дільничний інспектор, – кожен з нас повністю контролював дії підозрілих чоловіків. Тим більш, що вони почали відверто нервувати.

Така поведінка, за словами правоохоронців, не залишилася поза їх увагою. Вони посилили пильність та наполегливо запропонували молодикам виконати вимоги працівників міліції. Під час перевірки правоохоронці виявили в хлопців заряджений обріз мисливської рушниці 16 калібру та шість бойових набоїв до нього. На запитання щодо місця та мети придбання зброї, набоїв до неї, хлопці відповіли, що нібито знайшли все на місцевому цвинтарі.

У подальшому було з’ясовано, що затримані – мешканці Донецької області 1988 та 1979 років народження. Один з них вже був раніше засуджений за ст. 185 Кримінального кодексу України.

Також вдалося встановити причетність затриманих до скоєння розбійного нападу, що кілька днів тому стався в Ізюмському районі. Наразі підозрювані знаходяться під арештом. Перевіряється їх причетність до інших аналогічних злочинів. Слідчим відділом Ізюмського райвідділу за фактом розбою порушено кримінальну справу за ст. 187 ч. 3 КК України. Ведеться подальше розслідування.

ЦГЗ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...