Криминальная хроника Украины на 07.06.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3476 заяв про злочини. Вжитими заходами 1719 (49,5 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 44 пограбування, 4 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 2 обрізи мисливських рушниць, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 125 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 150 осіб, у яких вилучено 53,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3335 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Протягом минулої доби порушено 170 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 78 – у сфері службової діяльності, у тому числі 15 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 16 – у бюджетній сфері, 17 – у сфері приватизації, 8 – у паливно-енергетичному комплексі, 18 – у сфері банківської діяльності, 24 – в агропромисловому комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 23165 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1236 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 135 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 11 осіб загинули та 174 – травмовані.

В селищі Луганської області у своєму будинку було знайдено мертвою з тілесними ушкодженнями громадянку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 36-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він в будинку потерпілої під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарці.

У місті Сімферополь в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Російської Федерації (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він шляхом злому замків вхідних дверей, намагався скоїти крадіжку з квартири місцевої жительки, без постійного місця роботи.

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Азербайджан (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він минулого місяця на території торговельного павільйону у місцевого жителя, реалізатора вказаного павільйону, відібрав 400 гривень.

У одному з селищ Луганської області на подвір’ї домогосподарства громадянки, виявлено незаконний посів снотворного маку. Зібрано понад 35 кг зазначеної рослини.

У місті Харків на вулиці затримано 22-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 400 таблеток сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол».

У місті Івано-Франківськ працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він привласнив понад 300 тис. грн., отриманих в якості пайової участі в будівництві житлового будинку від місцевих жителів, та використав їх на власні потреби. Слідчим відділом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб закритого акціонерного товариства. Вони не допустили на територію вказаного товариства, на якій знаходиться виробнича установка іншого товариства з обмеженою відповідальністю, працівників останнього товариства. Слідчим відділом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.206 КК України (протидія законній господарській діяльності).

ДЗГ МВС України

You may also like...