«Пік праскою і кусав мої пальці до крові». Факт катувань міліціонером жінки перевіряє районна прокур

38-річній Надії із Сарн чергове побоїще її співмешканцем закінчилось опіками тіла, гематомами, струсом головного мозку та черепно-мозковою травмою. Жінка вже тиждень перебуває у нейрохірургічному відділенні Рівненської міської лікарні. Познущався над Надією, за її словами, 36-річний Володимир, працівник Сарненської міліції. Надія уже п’ять років співмешкає з Володимиром. Він має свою сім’ю, з дружиною не розлучений, але постійно навідувався до Надії. У неділю, 27 липня, він подзвонив та попередив, що зайде.

— Почула, що він випивший, сказала, щоб не приходив, — розказує Надія. — Бо він постійно, коли вип’є, має мене набити. Він прийшов, подзвонив у двері, сказав, що не буде битись, тільки прийде і ляже. Я не встигла двері відкрити, як заразу отримала удар в обличчя. Почав бити мене ногами, став знущатись. Коли я намагалась кричати, виривав язика з рота. Рвав на голові волосся. Бив на голові вазони, кусав мої пальці до крові.

За словами Надії, Володимир розпилював їй у лице пінку і лак для волосся. Потім ввімкнув чайник, а коли з нього википіла вода, примушував нюхати угар. Коли він укусив її за палець, кров заплямила його сорочку. Чоловік примусив Надію її прати, а потім прасувати.

— Я включила праску, а з мене кров тече на сорочку, то знов її прати сказав, — пригадує події того дня. — Я просилася, щоб хоч давав мені замотати рани, а він мене тою праскою і по тілу… Руки попалив…

Надія зізнається, що бив він її не вперше. Зазвичай це ставало нормою, коли вип’є спиртного. А так — хороша людина. Знаходила з ним порозуміння у всьому. Каже. що не хотіла, щоб так усе закінчувалося, але терпіти далі немає сили.

— Він — експерт-автотехнік Сарненського МРЕВ УДАІ, має звання майора, — каже жінка. — Я неодноразово зверталась у міліцію, просила його керівництво вплинути на нього. Ніхто нічого не робив. Дійшло до того, коли він у хаті робить дебош, вириває двері, нівечить усе, на виклики вони не приїжджали, бо це їх працівник. І заяви я писала неодноразово, але їх ніхто не реєстрував. Ворон ворону око не виклює.

Надію з районної лікарні забрали у нейрохірургічне відділення Рівненської міської лікарні. Туди вже навідувався Володимир. Він прорвався до жінки, сказав, що хоче подивитися на неї. У пакеті приніс мобільний телефон, ключі, два паспорти і персні, які забрав у неї того дня.

— А «швидку» викликали сусіди, коли побачили, як я вилізла на сходову клітку. Він мене мордував з четвертої години дня. Сусіди подзвонили у лікарню і міліцію, то останні не приїхали. А оце приходили з обласної міліції, я написала заяву і пояснення. Сказали, що будуть розбиратись, — пояснює Надія.

За інформацією ВЗГ УМВС у області, ще 27 липня, коли все сталось, лікар повідомив правоохоронцям, що у Сарненську районну лікарню поступила жінка зі струсом головного мозку та черепно-мозковою травмою. Причини отримання тілесних ушкоджень на той момент правоохоронцями з’ясовувались.

— Зараз матеріали за фактом побиття жінки у прокуратурі Сарненського району, — коментує начальник управління громадської безпеки УМВС України у Рівненській області Михайло Бондарчук. — Після перевірки вирішуватимуть питання про порушення кримінальної справи або відмовлення у цьому. Факт побиття був зареєстрований у райвідділі міліції.

Ольга МІХНЬОВ, ОГО

You may also like...