На Хмельниччине два мошенника брали в кредит авто, а потом эи авто похищали

Майже геніальну шахрайську оборудку намагалися провернути на Хмельниччині двоє громадян Азербайджану. Зловмисники були за крок до успішного втілення свого злочинного наміру у життя, коли у їхні плани втрутилися працівники міліції. І дуже вчасно. Але, про все по порядку. Двоє підприємливих чоловіків із сонячної країни завітали до України з метою налагодити вельми прибутковий бізнес. Щоправда, геть незаконний. Та це гостей нашого міста мало хвилювало. Недарма кажуть, що все геніальне — просто. От і їх схема швидкого збагачення була досить простою. Чоловіки вирішили брати в кредит дорогі автомобілі, а потім… їх викрадати, щоб і машину мати, і отримувати компенсацію від страхових компаній.

Звісно, що іноземцю та ще й з сумнівною репутацією взяти кредит в Україні нереально, тому кмітливі шахраї вирішили залучати до справи місцевих мешканців, звісно ж, за винагороду. А винагорода за участь у справі обчислювалася декількома тисячами умовних одиниць, тому й українські співучасники цієї оборудки недовго вагалися під час прийняття рішення.

Отож спритники відшукували серед хмельничан посібника і пропонували йому придбати на своє ім‘я у кредит автомобіль якоїсь дорогої марки. При цьому вони «допомагали» зі збиранням необхідних документів, а саме постачали своїх спільників фіктивними довідками про доходи, які гарантували позитивне вирішення банком питання щодо надання кредиту. Крім того, шахраї ще й оплачували обов‘язковий перший внесок за транспортний засіб та на протязі одного-двох місяців після укладення угоди про кредитування для «замилювання очей» навіть сплачували відсотки по кредиту. Друга частина їхнього плану полягала у наступному.

За кілька місяців після покупки, один з чоловіків переганяв автомобіль на свою Батьківщину, облаштовуючи все таким чином, щоб факт перетину транспортним засобом кордону ніде не значився. Згодом він повертався в Україну з ключами та документами від автівки і віддавав їх людині, на яку оформлявся свого часу кредит, після чого остання йшла до найближчого відділку міліції та повідомляла про викрадення машини. Ось тут за планом азербайджанців все мало бути із розряду «і вівці цілі, і вовки ситі». Тобто страхова компанія виплачувала банку компенсацію за викрадене авто, «потерпілий» автовласник отримував від «вдячних» азербайджанців обіцяну винагороду, а вони ж потім на батьківщині, підробивши необхідні документи продавали новеньку іномарку за вигідною їм ціною.

Та не так сталося, як гадалося… У план ідеального шахрайства зовсім незаплановано втрутилися працівники міліції. Злодії уже встигли придбати у кредит на ім‘я своїх хмельницьких спільників чотири автомобілі вартістю від 50-ти до 100 тисяч американських доларів. Один із них по розробленій схемі навіть доправили до Азербайджану, але тут їх і впіймали на гарячому. Слід зазначити, що в цій історії до відповідальності притягуватимуться не лише запальні кавказці, а й їхні спільники, які оформляли на себе кредити. Адже вони заздалегідь знали про фальшиві довідки про доходи, та й про сумнівність усієї оборудки.

Шановні українці, не спокушайтеся на запропоновані легкі заробітки, тим більше, якщо ви заздалегідь знаєте, що вони незаконні. Адже все таємне рано чи пізно стає явним і відповідальність за протизаконні вчинки не забариться.

Інна ПРОНИК, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...