На ремонт больницы которая не пострадала от наводнения, работники сельрады списали больше 2 млн. гр

Багатьом людям жахлива повінь, що сталася наприкінці липня в Західній Україні, завдала чималих збитків. Окремі спритники, спекулюючи на біді, прагнуть використати це у власних інтересах. У Монастириському районі оперативники Тернопільського обласного управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю притягують до кримінальної відповідальності посадовців, які намагалися незаконно «списати» на стихійне лихо понад два мільйони гривень. Бюджетні гроші нібито мали бути використані на капітальний ремонт закладу охорони здоров’я в одному із населених пунктів. За фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення, до яких вдалися посадові особи сільської ради, прокуратура Монастириського району порушила кримінальну справу за двома статтями – 364-ю та 366-ю Кримінального кодексу України.

Частина села зазнала значних втрат від великої води. Але до підтоплених споруд аж ніяк не входила лікарня. Акт обстеження цього об’єкта комунальної власності на початку серпня було складено фіктивно і передано до районної держадміністрації. На підставі нього лікарню внесли до реєстру, згідно з яким держава мала відшкодувати чималі кошти. Усередині серпня гроші надійшли з державного бюджету. Трохи більше як за півмісяця за фіктивними актами використали майже півмільйона гривень – 488 тисяч оплатили підрядним організаціям за виконання ремонтних робіт медичного закладу. Бурхливу діяльність по безпідставному витрачанню державних грошей, призначених на ліквідацію наслідків повені, зупинили міліціонери. Вони також виявили фіктивні акти, за допомогою яких посадовці намагалися розтринькати решту грошей. Триває розслідування.

Як повідомив начальник УМВС в Тернопільській області генерал-лейтенант міліції Віталій Максимов, загалом тернопільські міліціонери викрили 17 злочинів, пов’язаних зі зловживаннями із бюджетними коштами, виділеними на подолання наслідків стихії, незаконним видобутком в Дністрі каменю, вирубуванням лісових насаджень та іншого. За ними порушено 14 кримінальних справ. Зловживання складають чималу суму – понад п’ять мільйонів гривень. Правоохоронці роблять усе можливе, щоб кошти надходили людям, які справді потерпіли від стихії.

Відділ зв’язків з громадськістю

УМВС в Тернопільській області

You may also like...