Криминальная хроника Украины на 16.12.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3964 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 393 (35,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 28 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано чотирьох осіб. У правопорушників вилучено саморобний пістолет, гранату та 73 набої.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 33 особи. У них вилучено 30,1 кг наркотиків.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 805 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 40 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 14 – у сфері службової діяльності, у тому числі 6 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 72 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 88 – травмовані.

 У селі Крюківщина Києво-Святошинського району Київської області в будинку за місцем тимчасового проживання було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 19-річну безробітну жительку Запорізької області. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 27-річного брата потерпілої, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він удень 11 грудня в зазначеному будинку вбив свою сестру під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Мелітополі Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 29-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він удень 13 грудня на вулиці під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілами з незареєстрованої мисливської рушниці поранив трьох жителів цього ж міста, 1983-1985 р.н. Зброю вилучено.

 У місті Волновасі Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано трьох громадян Грузії, 1971 – 1974 р.н., які вранці 3 листопада зламали замок вхідних дверей, проникли до квартири 72-річної пенсіонерки й викрали килим, посуд та продукти харчування.

 У Комінтернівському районі Одеської області працівниками міліції затримано 24-річного громадянина Грузії, який минулої ночі на вулиці одного з сіл під час раптово виниклої сварки заподіяв ножове поранення живота 23-річному місцевому жителю. Потерпілого госпіталізовано.

 У місті Харкові міліцією затримано 33-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 15 кг макової соломки.

 У Шевченківському районі міста Києва міліцією затримано 42-річного жителя Кіровоградської області, без постійного місця роботи, у якого вилучено 100 грамів амфетаміну та 20 таблеток “екстазі”.

 У Валківському районі Харківської області в дачному будинку 37-річного безробітного вилучено 10 кг макової соломки.

 У місті Донецьку працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника комунального підприємства, яка вимагала та отримала 22,5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за вирішення питання щодо надання йому в оренду одного з приміщень зазначеного підприємства. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...