Криминальная хроника Украины на 17.12.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4202 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 481 (35,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 14 розбійних нападів, 38 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 8 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 120 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 43 особи. У них вилучено 4,8 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 738 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 36 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 13 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 66 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 72 – травмовані.

У селі Сергіївці Красноармійського району Донецької області тиждень тому в будинку 54-річного безробітного було знайдено мертвими з ушкодженнями внутрішніх органів господаря та 56-річного жителя районного центру. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано двох 25-річних місцевих жителів, без постійного місця роботи, останній раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони ввечері 6 грудня в зазначеному будинку заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілим під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У селищі Щербинівці Дзержинської міськради Донецької області місяць тому на вулиці було знайдено мертвою з ознаками зґвалтування та удушення семирічну місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано у місті Дзержинську 26-річного раніше судимого громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 18 листопада на вулиці зґвалтував та задушив дитину, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння.

У місті Дружківці Донецької області на вулиці було знайдено мертвим з ознаками удушення 50-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 46-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 14 грудня на вулиці задушив потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів.

У місті Краматорську Донецької області у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 84-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 33-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 13 грудня в згаданому будинку заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У місті Дніпропетровську працівниками міліції затримано двох молодиків віком 19 та 24 роки, які впродовж вечора 15 грудня в парку відпочинку під загрозою газового пістолета відібрали в шістьох місцевих жителів мобільні телефони (вилучено).

У місті Севастополі 24 жовтня до міліції звернулася чергова школи-інтернату, яка заявила, що двадцять хвилин тому до згаданого інтернату зателефонував невідомий та повідомив, що в приміщенні зазначеного навчального закладу закладено вибухівку. На час проведення обстеження було евакуйовано 139 вихованців і вчителів вказаної школи-інтернату. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 16-річний вихованець згаданої школи.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито депутата Сімферопольської міської ради, члена контрольної комісії з питань приватизації об’єктів комунальної власності, який вимагав та отримав 4 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння останньому в приватизації ним одного з підвальних приміщень у місті Сімферополі. Хабарника затримано. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Житомирській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб однієї з сільських рад Житомирського району, які впродовж двох останніх років підробляли рішення зазначеної сільради й незаконно передали семи приватним підприємствам і двом товариствам з обмеженою відповідальністю земельні ділянки (загальна площа 100 га) під будівництво котеджів та інших споруд. Житомирською міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.364 і ч.1 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

ДЗГ МВС України

You may also like...