Криминальная хроника Украины на 28–29.12.2008

Криминальная хроника Украины на 28–29.12.2008

28.12.2008
 
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 569 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 190 (33,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 33 пограбування, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 8 осіб. У правопорушників вилучено автомат, пістолет, два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грамів вибухівки та 158 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 54 особи, у яких вилучено 6,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 396 осіб.       

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено 38 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 8 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 86 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 18 осіб загинули та 107 – травмовані.

У місті Запоріжжі у своєму дачному будинку було знайдено мертвим з травмою голови та зв’язаними руками 54-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 30-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 1 листопада через вікно проник до дачного будинку потерпілого, зв’язав господаря й, з метою помсти, убив його каменем та викрав мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У селі Пологах Охтирського району Сумської області у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 69-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 39-річну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона ввечері 19 грудня в будинку потерпілої, з метою неповернення їй грошового боргу, убила господарку ножем.

У Голосіївському районі міста Києва міліцією затримано 26-річного безробітного жителя міста Біла Церква Київської області, у якого вилучено 3 грами героїну.

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано начальника одного з відділів Саратської райдержадміністрації. Вона вимагала та отримала 2 тисячі гривен хабара від жителя згаданого району за узгодження проектної документації на його продовольчий магазин. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

29.12.2008
 
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 676 заяв про злочини. Вжитими заходами 815 (30,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 19 пограбувань, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 2 особи. У правопорушників вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 50 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 17 осіб, у яких вилучено 0,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 260 осіб.       

За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 підозрюваних осіб.
 
Протягом минулого тижня порушено 359 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 146 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 80 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 99 – травмовані.

У місті Орджонікідзе Дніпропетровської області після гасіння пожежі в своїй квартирі було знайдено з ножовими пораненнями 44-річну господарку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 19-річного безробітного жителя міста Нікополь згаданої області. Попередньо встановлено, що він уранці 26 грудня в зазначеній квартирі убив ножем господарку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, після чого, з метою приховування злочину, підпалив її квартиру.

У Тульчинському районі Вінницької області на вулиці було знайдено мертвим з ушкодженнями внутрішніх органів 35-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано трьох місцевих жителів віком 17 та 18 років, учнів професійного ліцею. Попередньо встановлено, що вони ввечері 27 грудня в зазначеному селищі на вулиці завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілому, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У Деснянському районі міста Києва працівниками міліції затримано 25-річного громадянина Азербайджанської Республіки. Попередньо встановлено, що він удень 28 грудня на речовому ринку викрав у 22-річного киянина автомагнітолу. Викрадене вилучено.

У місті Севастополі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 27-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 17 серпня цього року на вулиці зазначеного міста під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, завдав тілесних ушкоджень 26-річному безробітному місцевому жителю.

У Деснянському районі міста Києва працівниками міліції затримано 28-річного безробітного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено 650 таблеток «екстазі».

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника голови однієї з райдержадміністрацій. Він у 2005 році вніс неправдиві відомості до видаткових накладних щодо вартості придбаної комп’ютерної техніки для одного з підрозділів РДА, чим завдав збитки державі на суму близько 90 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівників приватного підприємства, які в цьому році, у порушення вимог Закону України «Про податок на додану вартість», надали до Золотоніської ДПІ неправдиві відомості щодо розміру податкового кредиту й незаконно отримали відшкодування податку на додану вартість у сумі 1,4 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...