Криминальная хроника Украины на 24.04.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 855 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 174 (44,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 46 пограбувань, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 30 осіб. У правопорушників вилучено гранатомет, пістолет, гвинтівку, чотири обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 4,1 кілограма вибухівки та 312 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 49 осіб, у яких вилучено 12,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 085 осіб.            

За порушеними кримінальними справами заарештовано 45 осіб.

Протягом минулої доби порушено 175 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 78 – у сфері службової діяльності, у тому числі шість – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 87 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 112 – травмовані.

У Мелітопольському районі Запорізької області 8 квітня у лісосмузі поблизу села Новгородківці було знайдено в стані гнильного розкладу тіло 45-річного безробітного жителя райцентру. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 45-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 26 грудня минулого року в лісосмузі поблизу вказаного села завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

У місті Пустомитах Львівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано трьох місцевих жителів віком від 23 до 33 років, усі без постійного місця роботи, один з них раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони ввечері 18 квітня на вулиці зазначеного міста під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв задушили 28-річного безробітного місцевого жителя, а тіло, з метою приховування злочину, віднесли до сміттєзвалища й намагалися спалити.

У Великобагачанському районі Полтавської області 10 лютого на подвір’ї власного домогосподарства знайдено мертвим з травмою голови 62-річного  пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 26-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 9 квітня, з метою крадіжки, зайшов на подвір’я домогосподарства пенсіонера, але був застигнутий господарем й убив його дерев’яною палицею.

У місті Полтаві у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 28-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, раніше судиму. Попередньо встановлено, що вона в жовтні 2004 року вивезла до Російської Федерації 22-річну безробітну жительку Лохвицького району Полтавської області, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на Батьківщину.

У місті Миколаєві на вулиці працівниками міліції затримано 28-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено гранатомет РПГ-18.

У Савранському районі Одеської області працівниками міліції затримано 39-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 3,9 кілограма вибухівки.

У Голосіївському районі міста Києва працівниками міліції затримано 30-річного безробітного жителя міста Вінниці, з автомашини якого вилучено понад 2,9 тисяч таблеток «екстазі».

У місті Олександрії Кіровоградської області працівниками міліції затримано 30-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 490 капсул трамадолу.

У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий уклав угоду з іншим товариством з обмеженою відповідальністю на поставку останнім 500 тонн насіння соняшника (фактично не поставлено). Унаслідок протиправних дій директора товариства, останньому ТОВ завдано збитки на суму понад 1,4 мільйона гривень. Правопорушника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190  (шахрайство) КК України.

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовця Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, котра отримала 1250 гривень хабара від працівника однієї з військових частин Міністерства оборони України за прискорення виконання судового рішення щодо стягнення заборгованості по грошовому забезпеченню останньому. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі у порушення вимог Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», без обов’язкового письмового погодження з Державною податковою інспекцією незаконно реалізували майно (адміністративні та виробничі приміщення), що знаходилося в податковій заставі, а отримані грошові кошти використали на власні потреби. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 377 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб приватного підприємства, котрі впродовж останніх двох років, у порушення вимог Закону України «Про податок на додану вартість», внесли до податкових декларацій завідомо неправдиві відомості щодо суми податкового кредиту з ПДВ, на підставі чого не сплатили до держбюджету обов’язкових платежів на загальну суму понад 340 тисяч гривень.  Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...