Криминальная хроника Украины на 14.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 282 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 254 (42,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 32 пограбування, один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано 33 особи. У правопорушників вилучено три пістолети, шість обрізів мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 800 грамів вибухівки, два електродетонатори та 665 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин 69 осіб, у яких вилучено 35,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 496 осіб.          

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 осіб.

Протягом минулої доби порушено 77 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 23 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 85 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 104 – травмовані.

У місті Запоріжжі 30 квітня до ветеринарної лікарні з ножовими пораненнями звернувся 34-річний безробітний місцевий житель, який під час надання медичної допомоги помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 25-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він удень 30 квітня на вулиці міста вдарив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У місті Попасній Луганської області 12 травня у своєму будинку було знайдено мертвою з ознаками удушення 73-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 26-річного громадянина Республіки Таджикистан. Попередньо встановлено, що він увечері 9 травня, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілої, задушив господарку й викрав телевізор та електросоковижимач. Викрадене вилучено.

В Одеській області на околиці селища Миколаївки 7 травня було знайдено мертвою 80-річну місцеву жительку, пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції в Миколаївському районі вказаної області затримано 19-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 6 травня на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, задушив пенсіонерку, а тіло, з метою приховування злочину, вивіз на підводі на околицю згаданого селища.

У місті Рівному 13 травня працівниками міліції затримано 58-річного жителя Рівненського району (директор товариства з обмеженою відповідальністю) та 44-річного громадянина Республіки Білорусь, які намагалися збути 13,7 кілограма ртуті. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.321  (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин) КК України.

У Шевченківському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 31-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він удень 27 квітня через балкон проник до квартири 25-річного безробітного місцевого жителя, викрав відеокамеру, фотоапарат та п’ять тисяч доларів США.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 31-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він увечері 12 травня на території міського ринку у 53-річного місцевого жителя викрав мобільний телефон та гаманець, у якому знаходилося 700 гривень. Викрадене вилучено.

У місті Нововолинську Волинської області на вулиці працівниками міліції затримано 32-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 550 грамів вибухівки та електродетонатор.

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора фермерського господарства, котрий у порушення вимог Закону України “Про податок на додану вартість”, вніс до податкової декларації завідомо неправдиві відомості щодо розміру податкового кредиту й намагався ухилитися від сплати ПДВ на суму понад один мільйон гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Дніпропетровську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника відкритого акціонерного товариства, котрий вимагав та отримав одну тисячу гривень хабара від жителя міста Дніпропетровська за видачу йому акту вводу в експлуатацію газового обладнання. Хабарника затримано. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито власницю агентства нерухомості, яка, шляхом шахрайства, заволоділа грошовими коштами в сумі майже 1,2 мільйона гривень, отримані нею від двох жителів обласного центру за обіцяне сприяння в оформленні документів на земельні ділянки (загальна площа 1,5 га) та чотирьох напівпідвальних приміщень. Правопорушницю затримано. Слідчим управлінням ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

В Одеській області  працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито державного податкового інспектора Державної податкової інспекції одного з районів області, котра вимагала та отримала 200 доларів США хабара від жителя району за сприяння йому в отриманні дублікатів документів суб’єкта підприємницької діяльності. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...