Криминальная хроника Украины на 02.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5003 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 906 (38,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 14 розбійних нападів, 30 пограбувань, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено саморобний пістолет, гранату, 100 грамів вибухівки та 19 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 55 осіб. У них вилучено 15,6 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 747 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи.

Упродовж минулої доби порушено 143 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 60 – у сфері службової діяльності, у тому числі 6 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 93 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 5 осіб загинули та 120 – травмовано.

У місті Сніжному Донецької області на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 28-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 36-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 30 травня на вулиці згаданого міста вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У місті Херсоні наприкінці грудня минулого року на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим 41-річного безробітного. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 17-річного сина потерпілого. Попередньо встановлено, що він увечері 28 грудня заподіяв смертельні тілесні ушкодження батькові під час раптово виниклої сварки.

У місті Миколаєві міліцією затримано двох місцевих жителів віком 40 та 25 років, які в червні 2005 року вивезли до Держави Ізраїль жительку згаданого міста, 1987 р.н., без постійного місця роботи, де продали її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 34-річного громадянина однієї з африканських держав, який 1 квітня та 24 травня цього року на вулиці згаданого міста відібрав у двох місцевих жителів віком 21 та 18 років відповідно мобільний телефон і наручний годинник. Викрадене вилучено.

У Краснодонському районі Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 21-річного громадянина Російської Федерації, який увечері 31 травня на березі ставка поблизу одного з сіл відібрав у 15-річного місцевого жителя, учня загальноосвітньої школи, мобільний телефон та велосипед.

У місті Болграді Одеської області міліцією затримано 34-річного жителя Ренійського району зазначеної області, без постійного місця роботи, з автомашини “Жигулі” якого вилучено 10 кг марихуани.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора Кримської філії приватного підприємства (спеціалізоване підприємство з реалізації майна, арештованого органами державної виконавчої служби), який вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння в не реалізації майна (будинок) останнього, на яке накладено арешт. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Вінницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито виконавчого директора приватного підприємства, яка вимагала та отримала 1,6 тис. грн. хабара від місцевого жителя за видачу йому свідоцтва про закінчення курсів з підготовки водіїв транспортних засобів. Задокументовано ще декілька фактів отримання правопорушницею хабарів на загальну суму 5 тис. гривень. Прокуратурою одного з районів Вінниці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Волинській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, який упродовж минулого року вимагав та отримував хабарі від місцевих жителів за видачу їм фіктивних довідок про доходи. Задокументовано шість фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму 15 тис. гривень. Прокуратурою міста Луцька порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 і ч.2 ст.366 КК України (одержання хабара та службове підроблення).

У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління відкритого акціонерного товариства, який підробив договори поруки акціонерів зазначеного товариства, на підставі яких отримав в акціонерному комерційному банку кредит у сумі 7 млн. гривень. Прокуратурою міста Макіївки порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

МВС України

You may also like...