Горе-грабителю с «пистолетом» пришлось спасаться бегством от продавщиц двух магазинов

Пограбувати два  магазини в Конотопі 16-річному підлітку завадили продавчині.

Спланувавши злочини заздалегідь, неповнолітній  звернувся за допомогою до старших знайомих. Їм була відведена роль – стояти напоготові. На початку червня в одному з місцевих магазинів підліток придбав стартовий пістолет (так він згодом пояснив правоохоронцям). А вже згодом, визначившись з днем та часом нападу, одягнув шапку з прорізями для очей та  «відправився за здобиччю».

Спроби пограбування були здійснені на  магазини, що в мікрорайоні »Житловий масив». До першого він зайшов майже перед його закриттям. Тому не дивно, що жінка – продавець була у приміщенні сама, у цей час мила підлогу. Погрози невисокого на зріст нападника вона не сприйняла всерйоз. На вимогу віддати гроші відповіла: «Та йди, ти!» Після чого незнайомець вистрілив у стелю. Жінка почала кричати, й незваний гість утік.  

До наступного магазину він зайшов з аналогічними погрозами. Цікаво те, що й наступна продавчиня хуліганські дії зловмисника сприйняла за справжнісінький жарт. Більш того, жінка, до магазину якої злодій завітав після першої невдалої спроби пограбування, незважаючи на погрози вбивства та націлений на неї пістолет, кинулася на нього з пляшкою пива.
Такого перебігу подій нападник аж ніяк не чекав і стрімголов кинувся навтьоки. Смілива жінка,  пробігши кілька метрів за горе-грабіжником, угледіла неподалік ще одного хлопця, який також кинувся тікати. Побоюючись того, що в цей час до магазинчику може пробратися ще хтось, повернулася назад та одразу зателефонувала до міліції.

– Навіть якщо б жінки не дали відсіч нападнику, він все одно б не отримав бажаних грошей, – розповідає оперуповноважений карного розшуку Конотопського міського відділу міліції Юрій Цуканов. – Бо господарі першого і другого магазинів за деякий час до того, що сталося, забрали всю денну виручку.

Особу зловмисника було встановлено вже  через кілька годин після скоєння ним хуліганських нападів. Наразі неповнолітній затриманий та повністю визнає свою провину.                   

Тетяна Кушнєрова, помічник начальника Конотопського міського відділу міліції

 

You may also like...