Криминальная хроника Украины на 20.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 252 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 246 ( 42,8 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, вісім розбійних нападів, 33 пограбування, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено карабін, шість обрізів мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 900 грамів вибухівки та 273 набої.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 42 особи. У них вилучено 94,9 кілограм наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 582 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 47 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 215 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 105 – у сфері службової діяльності, у тому числі 24 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 102 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 116 – травмовані.

 У місті Дніпропетровську 17 червня у своєму будинку було знайдено мертвою з ознаками удушення 28-річну безробітну. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 41-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він зайшов до будинку потерпілої, задушив господарку й викрав два мобільні телефони та вироби із золота. Частину викраденого вилучено.

 У Вінниці 15 квітня на технічному поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку знайдено мертвою з травмою голови невідому жінку віком до 30 років. Нею виявилася 19-річна безробітна місцева жителька. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річного безробітного, який під час раптово виниклої сварки завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілій.

 У місті Одесі 28 травня у своїй квартирі було знайдено мертвою 80-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 61-річну місцеву жительку, яка в квартирі потерпілої під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв завдала смертельні тілесні ушкодження господарці.

 У Яворівському районі Львівської області 13 травня 2007 року до міліції звернувся 40-річний місцевий житель, який заявив, що впродовж двох минулих днів невідомі на сільському кладовищі викрали металеві фрагменти огорож на 19 могилах. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного безробітного місцевого жителя, який скоїв цей злочин.

 У Свердловському районі Луганської області працівники міліції в будинку 69-річного пенсіонера вилучили 500 грамів вибухівки.

 У місті Хмельницьку працівники міліції затримали 46-річну безробітну, за місцем проживання якої вилучено 75,6 кілограма макової соломки.

 У Волинській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника фінансового відділу товариства з обмеженою відповідальністю та головного бухгалтера цього ж товариства. Вони, маючи доступ до управління грошовими коштами на банківських рахунках товариства через систему “клієнт-банк” безпідставно перерахували понад мільйон гривень трьом товариствам з обмеженою відповідальністю. Прокуратурою міста Луцька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України .

 У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцевого жителя, який створив вісім товариств з обмеженою відповідальністю і через розрахункові рахунки вказаних товариств за період з квітня по червень цього року перевів у готівку кошти на суму понад 50 мільйонів гривень. Крім того, правопорушник підробив декларації з ПДВ, у результаті чого незаконно було завищено податковий кредит на суму 4,47 мільйона гривень, чим державі завдано збитки у вигляді ненадходження до бюджету вказаної суми. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.366 (службове підроблення) та ч.2 ст.200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення) КК України.

 У Кривому Розі Дніпропетровської області працівниками Державної служби боротьби з економчною злочинністю викрито посадових осіб митниці, які упродовж 2001 – 2008 років під час проведення митного оформлення ввезених на теритоію України товарів (металеві двері) товариством з обмеженою відповідальністю та приватним підприємством, занизили їх митну вартість, чим завдали збитки державі на суму 2,4 мільйона гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Житомирській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб районної державної адміністрації, які незаконно передали в оренду земельну ділянку (загальна площа 19,2 га) на території однієї з селищних рад садівничому кооперативу, чим завдали збитки державі на суму 484,6 тисяч гривень. Житомирською міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366(службове підроблення )КК України.

 В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито інспектора з охорони праці одного з управлінь Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Одеській області, який вимагав та отримав 200 доларів США та 850 гривень хабара від виконуючого обов’язки директора приватного підприємства за видачу йому акту перевірки технічного стану атракціонів і протоколу про проходження навчання з техніки безпеки і охорони праці. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...