Криминальная хроника Украины на 23.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 473 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 374 (43,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, п’ять фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 36 пограбувань, вісім  незаконних заволодінь транспортними засобами

 За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, один саморобний пістолет, 500 грамів вибухівки та 12 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 52 особи, в яких вилучено 7,3 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 333 особи.                    

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 166 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 79 – у сфері службової діяльності, у тому числі 19 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 108 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 17 осіб загинуло та 133 – травмовано.

 У місті Дніпродзержинськ Дніпропетровської області 22 червня на території складів приватного підприємства 48-річний місцевий мешканець, охоронник цих складів, під час затримання чотирьох невідомих, які намагалися скоїти крадіжку, пострілами із власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив 17-річного безробітного мешканця цього  міста. Зброю вилучено.

 В Одесі 21 червня на вулиці було знайдено мертвим  38-річного безробітного місцевого мешканця. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою у вбивстві затримали громадян Республіки Молдови – двох братів, віком 26 та 23 років. Попередньо встановлено, що вони на вулиці спричинили смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час раптово виниклої сварки.

 У місті Кривий Ріг Дніпропетровської області 4 травня у приміщені одного з барів невідомий під час сварки пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці поранив у ногу 39-річного безробітного місцевого мешканця, який від надмірної крововтрати невдовзі помер у лікарні. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою у скоєному затримали 27-річного безробітного місцевого мешканця.

 У Луганську в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він намагався вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох жительок мешканок цього міста, віком 26 та 16 років.

 У Донецьку 22 червня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він уночі 9 червня, шляхом пошкодження замка вхідних дверей, проник до квартири 58-річної місцевої мешканки, приватного підприємця, й викрав 11 тисяч гривень та вироби із золота.

 У місті Нововолинськ Волинської області  працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 400 грамів вибухівки та електродетонатор. 

 В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців товариства з обмеженою відповідальністю та  однієї із селищних рад Рожнятівського району, котрі склали фіктивний акт виконаних робіт з укріплення берега річки  (фактично роботи не проводилися), внаслідок чого з державного бюджету незаконно отримали 2,7 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців малого приватного підприємства, котрі торік завищили вартість виконаних робіт з ремонту рухомого складу залізничного цеху закритого акціонерного товариства, внаслідок чого згаданому товариству завдано збитки на суму 705,6 тисяч гривень. Транспортною прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили старшого державного виконавця відділу Державної виконавчої служби одного з міських управлінь юстиції, котра вимагала та отримала тисячу гривень хабара від приватного підприємця за закриття виконавчого провадження, порушеного стосовно останнього. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури  порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника начальника виробничо-технічної групи відкритого акціонерного товариства, котрий вимагав та отримав 1,5 тисяч гривень хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння йому в під’єднанні автогазозаправного пункту до системи енергопостачання. Звенигородською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...