Криминальная хроника Украины на 21.07.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 294 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 273 (43%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 47 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 62 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 34 особи, у яких вилучено 17,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 334 особи.                             

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 98 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 39 – у сфері службової діяльності, у тому числі 11 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 130 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких сім осіб загинули та 169 – травмовані.

У місті Волновасі Донецької області 18 липня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 51-річного місцевого мешканця, робітника Донецької залізниці. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 48-річну безробітну дружину потерпілого. Попередньо встановлено, що вона ввечері 18 липня у своєму будинку вбила свого чоловіка ножем під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Горлівці Донецької області 25 травня в підсобному приміщені однієї з АЗС було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 29-річного місцевого мешканця, оператора вказаної АЗС. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих мешканців, віком 19 та 22 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 24 травня, з метою пограбування, зайшли до зазначеного приміщення, вбили оператора АЗС й викрали 800 гривень, вироби із золота та мобільний телефон.

У місті Хмельницькому 20 липня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 52-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він на території ринку відібрав у 61-річної приватної підприємниці гаманець, у якому знаходилися 300 доларів США та 1,5 тисяч гривень. Викрадене вилучено.

У місті Конотопі Сумської області 20 липня на залізничному вокзалі працівники міліції затримали 55-річного громадянина Російської Федерації, який у вагоні поїзда сполученням Суми – Москва у пасажирки викрав мобільний телефон. Викрадене вилучено.

В Оболонському районі міста Києва в під’їзді житлового будинку працівники міліції затримали 38-річного громадянина однієї із західноєвропейських держав, у якого вилучили 2 450 пігулок “екстазі”, 200 грамів амфетаміну та 15 грамів кокаїну.

На Івано-Франківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох посадовців інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, котрі вимагали та отримали три тисячі гривень та 200 доларів США хабара від приватного підприємця за видачу йому ліцензії на право здійснення будівельної діяльності. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Одеської області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили суддю районного суду, котрий виніс завідомо неправосудну ухвалу про захист права інтелектуальної власності. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.375 (перевищення влади або службових повноважень та постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадову особу медичної комісії Департаменту морського флоту України, котра систематично вимагала та отримувала хабарі від моряків і громадян, які працевлаштовувалися на морські судна, за безперешкодне проходження медичного огляду й надання медичного посвідчення моряка. Задокументовано 45 фактів отримання правопорушницею хабарів на загальну суму понад 50 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...