Криминальная хроника Украины на 20.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 944 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 131 (43,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 28 пограбувань, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, 12 одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати та 207 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 60 осіб, у яких вилучено 26,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 813 осіб.                                             

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 111 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 37 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 128 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 154 – травмовані.

У селищі Коктебелі Автономної Республіки Крим 18 серпня працівники міліції затримали 37-річного громадянина Республіки Вірменії. Попередньо встановлено, що він удень 17 серпня в зазначеному селищі на пляжі викрав у 20-річної місцевої мешканки рюкзак, у якому знаходилися мобільний телефон, МР3плеєр та 300 гривень (частину викраденого вилучено).

У Чемеровецькому районі Хмельницької області на водоймищі поблизу села Вільхівців 19 серпня 33-річний місцевий мешканець, робітник філії відкритого акціонерного товариства, унаслідок необережного поводження зі зброєю, мимовільним пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у плече 21-річного мешканця сусіднього села, приватного підприємця (госпіталізовано). Зброю вилучено.

У Кривому Розі Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 16 кілограмів макової соломи.
У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки голови однієї з райдержадміністрацій, котрий вимагав та отримав 40 тисяч гривень хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за продовження терміну договору оренди земельної ділянки (загальна площа 474,4 га) та зменшення за неї орендної плати. Задокументовано ще 12 фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму 88 тисяч гривень. Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб приватного підприємства, котрі надали фіктивні довідки про доходи трьом мешканцям Галицького району зазначеної області, які отримали у філії відділення банківської установи кредит на загальну суму 1,7  мільйона гривень й не повернули. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з селищних рад Білопольського району, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від приватного підприємця  за сприяння йому в оформленні дозвільних документів, необхідних для відкриття свого підприємства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб споживчого товариства райспоживспілки, котрі внесли неправдиві відомості до протоколу загальних зборів членів зазначеного товариства й відчужили чотири магазини вказаного товариства. У результаті протиправних дій згаданому товариству завдано збитки на суму 136,1 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Хмельницькому районі Хмельницької області поблизу села Мацьківців 19 серпня в рейсовому автобусі сполученням Київ – Івано-Франківськ працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі семи громадян Республіки Індії.

МВС України
 

You may also like...