Криминальная хроника Украины за 22.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 856 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 021 (41,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, три факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 31 пограбування, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено    автомат, пістолет, карабін, три обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї та 120 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 44 особи, у яких вилучено 23,4 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6892 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 32 підозрювані особи.

 Упродовж минулої доби порушено 153 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 52 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 127 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 166 – травмовані.

 У місті Зугрес Харцизької міськради Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 33-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 20 серпня в приміщенні приватного кафе під час раптово виниклої сварки вбив ножем двох місцевих жителів.

 У місті Бровари Київської області затримано 31-річного жителя села Броварського району. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому зайшов до приміщення філії комерційного банку й під загрозою застосування спецзасобу, призначеного для стрільби гумовими кулями, відібрав у касира згаданої філії 4,5 тис. гривень. Викрадене та спецзасіб вилучено.

 У Вовчанському районі Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 26-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він упродовж липня-серпня цього року в згаданому селі на міському кладовищі викрав фрагменти пам’ятників з семи могил.

 У Красноармійському районі Донецької області затримано 50-річного громадянина, за місцем проживання якого вилучено 6,7 кг марихуани.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб сільської ради. Вони не прийняли розпорядження про демонтаж стальної труби водоводу (довжина 20 км) розташованої на землях сільськогосподарського призначення, а реалізували зазначену трубу через товарну біржу за заниженою вартістю, як металобрухт, чим завдали збитки державі на суму понад 1,6 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

 У Дніпропетровській області  працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу кадрів товариства з обмеженою відповідальністю. Вона отримала 3 тис. грн. хабара від місцевої жительки за працевлаштування її на посаду експедитора. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

 У Вінницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб філії комерційного банку. Вони, достовірно знаючи про наявність у місцевої жительки непогашеної заборгованості по кредитних договорах, видали приватному нотаріусу підроблені клопотання щодо зняття заборони на відчуження об’єктів нерухомого майна, які перебували в банківській заставі, чим завдали збитки банківській установі на суму понад  370 тис. гривень.  Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.5 ст.191 і ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

МВС України

You may also like...