«Полювання» на мобілки. Як не стати жертвою

Мобільний телефон вже давно перейшов із розряду дорогої та недоступної речі в розряд предметів першої необхідності. Та слід відмітити, що кожне явище має не тільки позитивні моменти. Власники мобільних телефонів, користуючись оперативністю та комфортом цього виробу, автоматично стають потенційними жертвами будь-яких зловмисників. Грабіжники, шахраї, кишенькові злодії, хулігани – тут як тут. Злочини, пов’язані  з мобільними телефонами трапляються майже кожного дня.  А завадити цьому можуть  самі  власники мобільників.

Ось деякі поради, які необхідно виконувати аби не стати жертвою злочинних зазіхань: 

По-перше, не потрібно без необхідності «засвічувати» свій телефон, перебуваючи у громадських місцях. Бо хтось і не зверне своєї уваги на вашу річ, а хтось захоче її відібрати. І буде дуже добре, якщо ви, позбувшись цінної речі, не отримаєте тілесних ушкоджень або не втратите свого життя.

По – друге, не носіть мобільні телефони в задніх кишенях штанів або у відкритих сумочках.

Відокремлено стоять шахрайські трюки, якими користуються злочинці аби здобути телефонний апарат. Якщо до вас підійшов незнайомець та попросив «на хвилинку» телефон, пояснюючи, що його мобілка розрядилась чи просто пропонує за дзвінок 10 гривень – ввічливо перервіть контакт з цією людиною та не віддавайте свій телефон!

На днях співробітники Конотопського міського відділу міліції за підозрою у скоєнні аналогічного злочину затримали 23-річного раніше судимого місцевого жителя, який відібрав мобільний телефон у 15-річної дівчини. Як стало відомо,  31 липня  дівчина зі своєю подружкою пішли прогулятися, познайомилися з хлопцями. А ті були вже на легкому підпитку. Один з хлопців попросив мобільний телефон, пояснивши, що йому необхідно зробити терміновий дзвінок, а свій телефон розрядився. Дівчина не вагаючись віддала новому приятелю телефон. Тільки зловмисник отримав бажане одразу ж втік.           Мобілка була простою і не дорогою. Але турбує те, що дівчата, зовсім не знаючи нових знайомих, з легкістю спілкувалися з ними та ще й повністю довірилися останнім. Вже згодом, коли правоохоронці встановили особи злочинців, з’ясувалось, що  затримані вже притягувались до адміністративної відповідальності та вживають наркотики. Наразі викрадений телефон повернутий його власниці, а працівники міліції перевіряють зловмисників на причетність до скоєння інших злочинів.       

Тетяна Кушнєрова
, помічник начальника Конотопського міського відділу міліції 
 

You may also like...