Учеба началась с… визита вымогателей

Про це повідомив працівникам міліції 17-річний учень одного з навчальних закладів Конотопа. Як стало відомо, хлопцеві погрожували фізичною розправою та вимагали 150 гривень троє студентів цього ж закладу. Зловмисники пообіцяли своєму однолітку, що створять нестерпні умови для навчання, при яких останній самостійно залишить навчальний заклад.

Ця історія  розпочалася ще у минулому році, – розповідає командир патрульної служби Олег Домніцен. – Протягом 2008 року вони вимагали невеликі суми грошей у хлопця, бо той мешкає в селі і за нього нікому заступитися. У перший день нового навчального року до нього знову підійшли ці третьокурсники і сказали, що він  повинен  дати їм 25 гривень. У хлопця із собою була лише 10 гривнева купюра, яку він і віддав. Наступного дня правопорушники підійшли та сказали, що вже включений, так би мовити, «лічильник« і тепер він повинен віддати у десять разів більше, тобто 150 гривень.

Це й стало останньою краплею. Постраждалий звернувся за допомогою до міліціонерів, які й провели заходи та затримали вимагачів на «гарячому».    

Наразі  відносно затриманих студентів вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками статті 189 Кримінального кодексу України «Вимагання», згідно якої фігуранти понесуть покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.  До речі, під час проведення додаткових  перевірок, у одного із затриманих працівники міліції виявили 18 грамів маріхуани. Зловмисник стверджує, що зберігав наркотики для особистого вживання та нікому не хотів їх продавати. Тепер міліціонери будуть встановлювати де та при яких обставинах він їх придбав. Загальна сума, яку постраждалий віддав вимагачам встановлюється. Але більш всього викликає занепокоєння те, що  юнаки замість наполегливого навчання займаються вимаганням, розповсюджують та вживають наркотики…

Тетяна Кушнєрова, помічник начальника Конотопського міського відділу міліції 

You may also like...