Криминальная хроника Украины на 03.10.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 211 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 190 ( 42,1 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних  нападів, 26 пограбувань, 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 27,2 кілограма вибухівки та 1 347 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 53 особи. У них вилучено 46,4 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 234 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 57 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 25 – у сфері службової діяльності, у тому числі дві – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 120 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 147 – травмовані.

 У місті Кам’янець-Подільському Хмельницької області 18 вересня у своїй квартирі було знайдено мертвим 56-річного безробітного. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річну безробітну місцеву жительку, співмешканку потерпілого. Попередньо встановлено, що вона в квартирі потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв завдала смертельні тілесні ушкодження господарю.

 У Києві 28 вересня у своїй квартирі було знайдено мертвою з ознаками удушення 58-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних громадян – жителя Київської області та жителя Полтавської області, віком 24 та 35 років. Попередньо встановлено, що вони під виглядом працівників соціальної служби, зайшли до квартири потерпілої, задушили господарку й викрали три тисячі гривень, ювелірні вироби та мобільний телефон. Частину викраденого вилучено.

 У місті Маріуполі Донецької області 27 вересня на вулиці в непритомному стані було знайдено 63-річного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого жителя, який на вулиці міста під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, завдав тілесні ушкодження потерпілому, який невдовзі помер у лікарні.

 У Голосіївському районі міста Києва на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 35-річного громадянина Грузії, який 1 жовтня у приміщенні кафе відібрав у 31-річного безробітного киянина гаманець, у якому знаходилося 30 гривень та кредитна картка (вилучено). Крім того, у затриманого вилучено чотири грами амфетаміну.

 У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного громадянина Грузії та 50-річного безробітного жителя Ширяївського району Одеської області. Попередньо встановлено, що вони 2 жовтня з автомашини 28-річної безробітної місцевої жительки викрали сумку, у якій знаходилося вісім тисяч гривень. Викрадене вилучено.

 У Чорноморському районі Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 47-річного безробітного, з будинку якого вилучено десять кілограмів марихуани.

 У столиці на вулиці працівники міліції  затримано 39-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 190 таблеток “екстазі” та 70 грамів амфетаміну.

 У Кремінському районі Луганської області працівники міліції затримали трьох безробітних жителів міста Сєверодонецька цієї ж області, віком 33 – 34 років, які на полі з дикорослою коноплею збирали кущі цієї рослини. Кущі коноплі на площі близько 1 га знищено.

 У місті Кременчуці Полтавської області на вулиці працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено два кілограми марихуани.

 У Кременецькому районі Тернопільської області з будинку 58-річної пенсіонерки було вилучено 13,8 кілограма марихуани та 10,5 кілограма макової соломки.

 У місті Волочиську Хмельницької області працівники міліції затримали 25-річного раніше судимого громадянина, з квартири якого вилучено 1,5 кілограма марихуани.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців товариства з обмеженою відповідальністю. Вони надали до управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації неправдиві відомості щодо загибелі посівів сільськогосподарських культур врожаю цього року внаслідок стихійного лиха й незаконно отримали з резервного фонду держбюджету компенсації в сумі понад 235 тисяч гривень. Слідчим управлінням ГУМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України. 

 На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито головного бухгалтера сільськогосподарського відкритого акціонерного товариства, який отримав десять тисяч гривень хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю за відображення в бухгалтерських документах фіктивної операції з реалізації  фруктів. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника територіального управління державного підприємства, який вимагав 25 тисяч доларів США хабара від начальника відділу цього ж управління за незвільнення його із займаної посади. Зловмисника затримано при отриманні частини хабара в сумі 130 тисяч гривень. Прокуратурою Донецької області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України

МВС України

You may also like...