Криминальная хроника Украины за прошедшие сутки: 5 раскрытых убийств, 35 ограблений, 3 разбоя…

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 009 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 198 ( 43,9 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 35 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено п’ять пістолетів, два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 151 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 36 осіб. У них вилучено 35,5 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 919 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 осіб.

Протягом минулої доби порушено 86 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 26 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 121 дорожньо-транспортна пригода з потерпілими, у яких 18 осіб загинули та 160 – травмовані.

У Кобеляцькому районі Полтавської області 7 жовтня у покинутому будинку було знайдено мертвим із рубаною раною голови 57-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 59-річного безробітного місцевого жителя, який у покинутому будинку вбив сокирою потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Бучі Ірпінської міськради Київської області 6 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвою з ушкодженням внутрішніх органів 84-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного безробітного місцевого жителя, який проник на територію домогосподарства потерпілої з метою крадіжки металобрухту й коли пенсіонерка його побачила – завдав їй смертельні тілесні ушкодження, аби приховати злочин.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного громадянина Республіки Молдови, який 7 жовтня з супермаркету викрав продукти харчування на суму 870 гривень (вилучено).

У місті Чернівцях працівники міліції затримали 47-річного громадянина Грузії, який 8 жовтня з автомашини 32-річного безробітного місцевого жителя, викрав 200 гривень (вилучено).

У місті Одесі на вулиці працівники міліції затримали 52-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучено пістолет іноземного виробництва калібру 6,35 мм та чотири набої до нього.

У Ясинуватському районі Донецької області на вулиці працівники міліції затримали 39-річного безробітного жителя Красноармійського району, у якого вилучено пістолет ТТ та п’ять набоїв до нього.

У місті Феодосії Автономної Республіки Крим на вулиці працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено один грам героїну.

У Тячівському районі Закарпатської області на вулиці працівники міліції затримали 26-річного безробітного жителя Рахівського району, у якого вилучено шість кілограмів марихуани.

У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали двох 25-річних безробітних киян, у яких вилучено відповідно три та один грам героїну.

У Станично-Луганському районі Луганської області працівники міліції затримали 26-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 15 кілограмів марихуани.

У Кіровоградській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців товариства з обмеженою відповідальністю. Вони у червні 2008 року під час реконструкції системи теплопостачання одного з селищ завищили вартість придбаного обладнання, чим завдали збитки державі на суму 116 тисяч гривень. Прокуратурою міста Кіровограда порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника одного з відділів комунального підприємства. Вона вимагала та отримала 1,6 тисяч гривень від місцевої жительки за видачу довідки про нібито працевлаштування на цьому підприємстві. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

You may also like...