ОЗГ вербувала українок до Російської Федерації для «працевлаштування» їх в секс-індустрії

Наприкінці жовтня цього року працівники Управління  боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області припинили діяльність  учасників злочинної групи, які продавали жінок у сексуальне рабство. До складу ОЗГ входило п’ятеро осіб – три жінки та двоє чоловіків – всі місцеві мешканці.

Злочинну діяльність зловмисники розпочали ще у 2006 році. Жіноча частина групи під приводом працевлаштування в столиці  Російської Федерації підшукувала  українок. Зловмисниці знайомилися з  дівчатами й пропонували престижну роботу за кордоном. Після таких «райдужних» перспектив дівчата давали згоду та потягом  виїжджали до Москви. За кожну жінку вербувальники отримували від 300 до 500 доларів США.

Далі на жінок чекав «сюрприз» – їх зустрічали сутенери, забирали усі документи і змушували працювати в секс-індустрії. Майже весь прибуток, що заробляли секс-рабині, зловмисники відбирали.

Для припинення злочинної діяльності учасників ОЗГ працівники УБОЗ виїхали до РФ, де разом із російськими колегами встановили місця примусового утримання дівчат. Працівникам міліції вдалося визволити двох, завербованих таким чином мешканок  Запоріжжя, та за сприяння Міжнародної організації міграції повернути їх в Україну. Наразі доведено їх причетність до  аналогічних злочинів, скоєних стосовно  п’ятьох дівчат, віком від 21 до 27 років. 

Наразі  учасники організованого злочинного угруповання затримані та заарештовані. Стосовно них порушено кримінальну справу за ч 3. ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...