Криминальная хроника Украины на 09.12.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 651 заява про злочини. Вжитими заходами 1 863 (40%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 30 пограбувань та дев’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано семеро осіб, в яких вилучено три обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 53 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 21 особу, у яких вилучено 2,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 851 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 82 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 27 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 71 дорожньо-транспортну пригоду із потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 80 – травмовані.

У Слов’янському районі Донецької області поблизу села Пискунівки 29 листопада на березі річки було знайдено мертвим із ножовими пораненнями невідомого чоловіка. Потерпілим виявився 31-річний безробітний, раніше судимий мешканець міста Донецька. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річного безробітного, раніше судимого мешканця згаданого міста. Попередньо встановлено, що він увечері 6 листопада на околиці міста Миколаївки вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки й, з метою приховування злочину, вкинув його тіло до згаданої річки.

У Володарському районі Донецької області 7 грудня в будинку 62-річного пенсіонера було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 42-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали вищезгаданого пенсіонера, господаря зазначеного будинку. Попередньо встановлено, що він удень 7 грудня у своєму будинку вбив ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.
 
У місті Ізмаїлі Одеської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції  затримали двох безробітних місцевих мешканців – брата й сестру, віком 26 та 22 років. Попередньо встановлено, що вони в червні 2003 року вивезли до Російської Федерації 16-річну безробітну мешканку згаданої області, де продали її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на Батьківщину.

У Деснянському районі міста Києва 7 грудня працівники міліції  затримали 35-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він на вулиці столиці з автомашини 51-річного безробітного киянина викрав барсетку, в якій знаходилося 6,8 тисяч гривень. Викрадене вилучено.

У  Харкові 7 грудня працівники міліції затримали 39-річного громадянина Соціалістичної Республіки В’єтнам, у якого вилучили 0,2 грама героїну.

У Луганську на вулиці працівники міліції  затримали 19-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 22 таблетки екстазі.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника військового комісара одного з районних військових комісаріатів, котрий систематично вимагав та отримував хабарі від призовників за сприяння у звільненні їх від проходження строкової військової служби. Задокументовано сім фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад дві тисячі доларів США. Військовою прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Полтавської області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з міськрад, котрий підробив довідку про те, що земельна ділянка (площа 1,2 га), переведена з категорії земель сільськогосподарського призначення до земель промисловості та виділена товариству з обмеженою відповідальністю для будівництва елеватора з комплексом зерноочисних споруд. У подальшому вказана довідка була використана для виготовлення проектної документації на об’єкт будівництва та його проходження через комплексну будівельну експертизу. Таким чином державі завдано збитки на суму 78 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.1 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відкритого акціонерного товариства, котрі в жовтні 2008 року надали до Аграрного фонду України недостовірні відомості про відсутність заборгованості по податковому боргу із загальнодержавних податків та зборів (обов’язкових платежів). Унаслідок цього, у порушення вимог Закону України “Про державну підтримку сільського господарства України”, вони отримали бюджетну позику в межах режиму державних заставних закупівель зерна в сумі 3,4 мільйона гривень. Наразі заборгованість по позиці складає 156 тисяч гривень. Таким чином державі завдано збитки на вказану суму. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.175 та ч.2 ст.364 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат та зловживання владою або службовим становищем) КК України.

МВС України

You may also like...