По хмільній доріжці до тюрми недалеко

Як показує міліцейська практика , більшість злочинів на побутовому ґрунті скоюються у стані алкогольного сп’яніння. І як наслідок – одні втрачають життя, інші – калічать долі. Днями аналогічний випадок стався в Шостці. Щоправда, обійшлось, без смертельних наслідків. Один з місцевих  жителів  ледь не втратив життя – знайомий вдарив його ножем. Причина? Чоловіки «перебрали» оковитої.

Андрій та Микола  ледь знайомі, проте зустрівшись, вирішили за чарочкою «поговорити про життя». Говорили довго і випили чимало – на двох півтора літри горілки. Балачки-балачками, а відпочивати треба. Господар залишився вдома, а Микола пішов до родини. Захмеліла душа потребувала «продовження банкета» і він попрямував до місцевого магазину за пивом. Пошаривши по кишенях, чоловік був неприємно здивований відсутністю 50-гривневої купюри. « Це мабуть Андрій вкрав»,- подумав він і вирішив негайно повернутися і розібратися із приятелем.

« Відчиняй негайно!» – грюкав Микола в двері Андрія. Той з’явився на порозі, потираючи очі. Коли почув звинувачення у крадіжці, почав виправдовуватись:  « Чого ти голосуєш? Не брав я в тебе нічого. Ми ж ці гроші разом пропили, хіба не пам’ятаєш?” Та ці слова ще більше розлютили Миколу і він, схопивши зі стола ножа вдарив приятеля в стегно. Після чого грюкнув дверима і пішов геть.

Здавалося, Андрій і не зрозумів, що сталося. А може був настільки п’яний, що поранення здалося йому дрібною подряпиною, тому  пішов спати далі. І заснув би навічно, як би не мати. Жінка ще зранку не находила собі місця. В голові роїлися погані думки і вона вирішила провідати сина. Коли відчинила квартиру – злякалась : килим у кімнаті та постіль , на який спав Андрій були в крові . Сам чоловік здавалось не подавав ознак життя.  Мати викала швидку. Медпрацівники, які прибули за викликом, окрім поранення, констатували  в чоловіка геморологічній шок третього ступеню та дуже низький артеріальний тиск.

Коли Андрій прийшов до тями йому довелось поспілкуватися з міліціонерами. Спочатку він не хотів розповідати про візити приятеля, вигадував нісенітниці про якогось незнайомця який начебто на вулиці побив його після чого вдарив ножем .  Але правду таки довелося розповісти . Миколу затримали. Порушили кримінальну справу. Чоловік розкаюється  і досі не може пояснити, чому схопив ножа. Усьому винуватить горілку. От і виходить, що по хмільній доріжці до тюрми недалеко.

Ельвіра Біганова, СЗГ ГУМВС Сумська область

You may also like...