На Сумщині батько помер від руки свого сина

Трагедія сталася в с. Комарівка  Охтирського р-ну. На передодні свого дня народження 42-річний чоловік у стані алкогольного сп’яніння так відлупцював рідного батька, що за дві доби останній помер. Тепер приймати поздоровлення з нагоди 43-річчя затриманому доведеться від сокамерників, адже найріднішу для себе людину він власноруч позбавив життя.

Коли до Охтирського міського відділу надійшло повідомлення про смерть 76-річного мешканця села Комарівка за вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група. За висновком експерта смерть літнього чоловіка настала від нанесених йому тілесних ушкоджень – його тіло було вкрито синцями та гематомами. А невдовзі затримали і винуватця трагедії. Ним виявився 42-річний син померлого Микола. Як вдалося з’ясувати правоохоронцям причиною такої неадекватної поведінки чоловіка по відношенню до батька стала сімейна сварка..

Того ранку Микола прокинувся з головним болем та поганим настроєм. Вчора він добряче перебрав  оковитої. Батько був вдома. Він почав докоряти синові . Слово за слово – виник конфлікт. Вони часто сварилися. Причиною тому було  хибне тяжіння Миколи до пляшки, останні 8 років чоловік майже « не просихав». Батько іноді теж «зривався» – в 2004 році в нього померла дружина, тому літній чоловік почував себе нікому не потрібним. Сварка набирала обертів. В хід пішли стусани. Микола наніс батьку декілька сильних ударів. Спочатку в голову,  поцілив в око.

А заспокоївшись, пішов шукати місце де похмелитися. Спочатку відвідав знайомого в сусідньому селі, потім ще одного і так до самісінького вечора. Коли прийшов до дому, батька не було.  Через деякий час його привела колишня дружина Миколи і попросила чоловіків не сваритися, а лягти поспати. Погано тримаючись на ногах, Микола почав заводити батька до будинку. Між чоловіками знову розгорілась сварка. Микола «завівся» одразу :  спочатку бив батька руками, а потім і ногами. Старенький не міг вже триматися на ногах, тоді син повалив його на ліжко і продовжував бити. Більшість ударів прийшлась в область грудної клітини. Зірвавши злість на батьку, Микола заспокоївся і, покинувши останнього непритомним, пішов відпочивати. Прокинувся знову з головним болем та поганим настроєм. «Треба похмелитися, піду сусідів привітаю з Різдвом, можливо наллють…» – розмірковував Микола. Коли виходив з будинку, батько ще був живий. Микола пішов «лікуватися» по селу – зайшов до знайомого, зайшов до магазину, де в борг дали випити, завершив «гулянку» в кума. П’яним вже повернувся додому і ліг спати. На ранок та ж сама картина – прокинувся, голова болить, пішов шукати місце де наллють. Похмелившись в магазині, Микола повертався додому. Біля будинку свого знайомого зустрів колишню дружину, яка час від часу приходила доглядати за ним та батьком.

– Коля, йди скоріше додому! Там здається тато помер! – сказала вона.

– Не може бути, він зранку ще дихав! – відповів Микола.

Коли прийшов до дому побачив, що батько дійсно помер.

Сьогодні чоловік затриманий, проти нього порушена кримінальна справа. Такий прояв люті по відношенню до рідної людини може коштувати йому до 10 років позбавлення волі.

Ірина Товма, помічник начальника Охтирського МВ ГУМВС України в Сумській області

You may also like...