Чиновники севастопольской РГА «торговали» разрешениями на размещение торговых точек

У Севастополі співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили групу посадових осіб управління економіки однієї з районних у місті державних адміністрацій. Зловмисники налагодили цілу схему вимагання хабарів за сприяння у наданні дозволів на розміщення об’єктів торгівлі на території свого району. Зокрема, оперативники затримали затримала одного зі службовців РДА під час отримання ним у власному авто хабара в розмірі 1500 доларів США та виявили у нього власні нотатки, в яких вказувалося «хто винен гроші».

Зокрема, як встановили співробітники ДСБЕЗ, до заступника керівника зазначеного управління звернувся приватний підприємець з проханням надати дозвіл на розміщення шістьох виносних торгівельних місць з продажу товарів новорічного асортименту. Всіляко ухиляючись від виконання своїх службових обов’язків, чиновник зажадав, аби за надання дозволу підприємець сплатив йому по три тисячі гривень за кожне торгівельне місце. Вимагач аргументував тим, що із отриманих ним 18 тисяч гривень – частина коштів ним особисто буде передана начальникові управління, а вже той обов’язково підпише необхідні папери.

Оперативники «дозволили» чиновникові отримати першу частину хабара у сумі 1000 гривень, звісно – задокументувавши весь процес вимагання й отримання хабара за допомогою технічних засобів. За цю суму підприємець отримав з рук працівника райдержадміністрації чотири дозволи на розміщення об’єктів передноворічної торгівлі. Ще два дозволи та «кришування» з боку районної влади вимагач обіцяв видати після отримання ним другої частини хабара.

«Взяли» ж держслужбовця «на гарячому» під час отримання ним у власному авто хабара в розмірі 1500 доларів США. Під час проведення огляду місця події, окрім вилучених грошей, у зловмисника були також виявлені та вилучені нотатки із детальними сумами та прізвищами підприємців – «хто винен гроші».

За даним фактом прокуратурою міста Севастополь порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст. ст. 368 Кримінального кодексу України. Слідство за даною справою триває. Наразі встановлюються інші факти протиправної діяльності чиновників. Уже встановлений додатковий факт вимагання й отримання зловмисниками хабара на суму 12000 гривень

Департамент Державної служби боротьби
з економічною злочинністю МВС України

You may also like...