Криминальная хроника Украины на 05.02.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 165 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 850 (44,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вісім вбивств, один факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 32 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб, в яких вилучено гвинтівку, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 102 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 61 особу, в яких вилучено 13,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 642 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 78 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 33 – у сфері службової діяльності, у тому числі три – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 50 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких одна особа загинула та 60 – травмовані.

У Сімферополі 23 січня до лікарні з пункту обміну валют в непритомному стані було госпіталізовано 42-річну місцеву мешканку, касира вказаного обмінного пункту. Під час проведення операції з грудей потерпілої було вилучено кулю калібру 5,6 мм та вже 28 січня жінка померла в лікарні У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він в в приміщенні пункту обміну валют пострілом із саморобного вогнепального пристрою поранив потерпілу під час сварки на ґрунті ревнощів.

У Виноградівському районі Закарпатської області працівники міліції затримали 65-річного місцевого мешканця, приватного підприємця. Встановлено, що він уночі 4 лютого в зазначеному районі на території власного підприємства пострілом із незареєстрованого пістолета іноземного виробництва вбив 30-річного безробітного мешканця згаданого району, який разом із двома невідомими намагався скоїти крадіжку особистого майна з території вказаного підприємства. Зброю вилучено.

У Львові 3 лютого в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 55-річного громадянина Республіки Вірменії. Попередньо встановлено, що він минулої ночі в зазначеному місті в орендованій квартирі 32-річної безробітної мешканки Мостиського району Львівської області завдав ножове поранення грудей господарці під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв. Потерпілу госпіталізовано.

У Дніпропетровську 3 лютого в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 18-річного громадянина Російської Федерації та 17-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що вони ввечері 28 січня на вулиці зазначеного міста завдали тілесних ушкоджень 18-річному мешканцю цього ж міста, студенту одного з вищих навчальних закладів, відібрали в нього мобільний телефон та 50 гривень. Потерпілий за медичною допомогою не звертався.

В Одесі 4 лютого в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох громадян Азербайджанської Республіки, віком 28 та 23 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 25 січня на вулиці зазначеного міста завдали тілесних ушкоджень 20-річному безробітному місцевому мешканцю, відібрали в нього мобільний телефон та 400 гривень. Частину викраденого вилучено. Потерпілий за медичною допомогою не звертався.

У місті Брянці Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він у період з квітня минулого року по лютий цього року на місцевому кладовищі викрав металеві фрагменти з чотирьох могил.

У Володимир-Волинському Волинської області на вулиці працівники міліції затримали двох безробітних місцевих мешканців, віком 28 та 26 років, у яких вилучили 300 грамів вибухівки.

В Івано-Франківську працівники міліції затримали 41-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 79 грамів амфетаміну.

У місті Богодухові Харківської області 4 лютого працівники міліції затримали 28-річного громадянина Російської Федерації, з будинку за місцем тимчасового проживання якого вилучили два кілограми марихуани.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з управлінь Маріупольскої міської ради і товариства з обмеженою відповідальністю. Попередньо встановлено, що згадане товариство незаконно приватизувало в місті Маріуполі за заниженою вартістю комунальне майно. Внаслідок цих дій місцевій громаді завдано збитки на суму 744,2 тисяч гривень. Слідчим управлінням ГУМВС України в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.233 (незаконна приватизація державного, комунального майна) КК України.

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з навчальних закладів, котрі впродовж трьох останніх років не виплатили студентам зазначеного закладу 700 тисяч гривень, отриманих від підприємств Придніпровської залізниці за виконані роботи під час проходження ними виробничої практики. Запорізькою транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Полтавській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох місцевих мешканців, котрі впродовж березня-квітня минулого року, шляхом незаконного втручання в автоматизовані програмні комплекси Полтавського головного регіонального управління однієї з банківських установ, через банкомати на території Полтавської та Кіровоградської областей викрали 902,6 тисяч гривень. Слідчим управлінням ГУМВС України в області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.185 і ч.2 ст.361 (крадіжка та несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України.

У Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий упродовж останніх семи років, на підставі підроблених документів, незаконно оформив у приватну власність 15 місцевим мешканцям земельні ділянки (загальна площею 1,5 га). Внаслідок цих дій місцевій громаді завдано збитки на суму один мільйон гривень. Слідчим управлінням УМВС України в місті Севастополі порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

МВС України

You may also like...