Ані грошей, ані свободи

Досить своєрідний спосіб розрахунку винайшов для себе 24-річний Олександр. Частину грошей за автомобіль марки «Форд», якого купив у свого сусіда одразу віддав. Другу половину суми вирішив віддати з молотком у руці.

Олександр майже рік заробляв тим, що скуповував у своїх знайомих старі автомобілі. Потім їх ремонтував і продавав за чималенькі гроші.  Саме такий автомобіль марки «Форд», юнак побачив у сусідському гаражі. 33- річний чоловік вже два роки не їздив на ньому. Були наміри продати, але ніяк не наважувався на такий крок. Тож, діловитий хлопець швидко зрозумів, що потрібно робити.  «Зараз даю тобі дві тисячі гривень, а потім кожного місяця буду ще по тисячі або по дві приносити. Загалом твоя машина коштує 20 тисяч гривень. Якщо згоден на такі умови,  то забираю одразу» – запропонував сусіду Олександр. На цьому і домовилися.

Володимир отримав свої дві тисячі гривень, а Олександр почав займатися ремонтом автомобіля. Приблизно десь через три місяці хлопець продав «Форд» за чималеньку суму грошей – 32 тисячі гривень. Але, натомість, колишньому власнику машини ще повернув лише дві тисячі гривень. Мовляв, що усі інші гроші віддасть пізніше, бо не розраховував, що автомобіль він продасть дешевше, аніж купив. Довірливий сусід одразу погодився. Та й ще радо потирав руки, через те, що зміг так вигідно подати свою «шкарабанку».

Та, через тиждень від спільних знайомих Володимир дізнався, що Олександр надурив його. «Повертай мені усі гроші, як домовлялися. Я знаю, що ти продав машину на вигідних для тебе умовах. Думав, що так легко зможеш мене надурити? –  розлютився сусід, –  Якщо ввечері я не побачу на своєму порозі тебе разом з грошима, то одразу ж піду до міліції – писати заяву на тебе».

О сьомій годині вечора, як і було домовлено, на порозі у Володимира стояв Олександр. Але замість грошей, у руці хлопця був молоток. «Ти що, досі не зрозумів, що нічого від мене не отримаєш? Якщо не хотів по хорошому, будемо по – іншому розмовляти» – з усмішкою промовив юний «бізнесмен».  І в цю ж хвилину, різко замахнувся молотком на свого сусіда. Якщо б не швидка реакція Володимира, то невідомо, що б з ним сталося. Він відхилився від удару і лише отримав сильний удар по плечу. Але як, кажуть міліціонери, це вже вважається досить серйозним злочином.

Тому на даний час,  правоохоронці вирішують питання про порушення одразу двох кримінальних справ. Перша за ст. 190 КК України «Шахрайство», що передбачає виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк  до трьох років, а друга – за ст. 121 КК України «Умисне тяжке тілесне ушкодження», карається позбавленням волі на строк до восьми років. Яка саме причина підштовхнула хлопця до такого вчинку, ще не відомо. Напевно, не хотів втрачати ані грошей, ані свободу. А тепер, доведеться…
   
Анна Скоробагата, СЗГ ГУМВС України в Сумській області

You may also like...