Криминальная хроника Украины на 23.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 213 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 218 (42,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  два вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 32 пограбування та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, обріз мисливської рушниці, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 500 грамів вибухівки та 330 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб, у яких вилучено 7,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 826 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 99 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 39 – у сфері службової діяльності, у тому числі п’ять – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 67 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  вісім осіб загинули та 80 – травмовані.

У Дарницькому районі міста Києва 22 березня в квартирі 40-річної безробітної місцевої жительки було знайдено мертвим із вогнепальним пораненням шиї знайомого сина господарки – 20-річного безробітного киянина. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 46-річного безробітного мешканця сусідньої квартири. Попередньо встановлено, що він пострілом із газового пістолета “Страж”, переробленого для стрільби набоями калібру 8 мм, вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки. Зброю вилучено.

У місті Мукачевому Закарпатської області 21 березня на вулиці було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 35-річного раніше судимого місцевого жителя, робітника товариства з обмеженою відповідальністю. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного місцевого жителя, робітника цього ж товариства з обмеженою відповідальністю. Попередньо встановлено, що він увечері 21 березня завдав потерпілому зазначених смертельних поранень під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Дніпровському районі міста Києва 22 березня в приміщенні одного з нічних клубів 38-річний киянин, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки з відвідувачем зазначеного закладу, провів три постріли в стелю та один у підлогу з власного зареєстрованого мисливського карабіну “Сайга”. Вжитими заходами зловмисника затримано. Зброю вилучено.

У місті Горлівці Донецької області 22 березня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річного громадянина Азербайджанської Республіки. Попередньо встановлено, що він удень 18 березня в під’їзді житлового будинку відібрав у 60-річного пенсіонера сумку, в якій знаходилася тисяча гривень. Частину викраденого вилучено.

У місті Торезі Донецької області працівники міліції затримали 29-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучили 290 грамів вибухівки.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили арбітражного керуючого відкритого акціонерного товариства, котрий вимагав та отримав 2,7 тисячі доларів США хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за неоскарження в судовому порядку невиконаного договору з вищезгаданим ВАТ. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відкритого акціонерного товариства, котрі в 2008 році незаконно реалізували заставне майно (мінеральні добрива) за раніше отриманий у філії відділенні банківської установи кредит. Внаслідок цих дій банківській установі завдано збитки на суму три мільйони гривень. Прокуратурою міста Сум порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного бухгалтера товариства з обмеженою відповідальністю, котра в податковому звіті безпідставно зменшила суму податку на додану вартість, унаслідок чого зазначене товариство ухилилося від сплати 760 тисяч гривень згаданого податку. Прокуратурою міста Хмельницького порушено кримінальну справу за ознакою злочину, передбаченого ч.1 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів) КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника житлово-експлуатаційної контори в одному з міст області, котрий вимагав та отримав шість тисяч гривень хабара від директора приватного підприємства за надання йому в оренду приміщення, яке перебуває на балансі згаданої контори. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознакою злочину, передбаченого – ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...