Криминальная хроника Украины на 28.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4501 заява про злочини. Вжитими заходами 1883 або 41,8% з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 35 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 11 правопорушників, у яких вилучено два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 г вибухівки, електродетонатор та 65 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 29 осіб, у яких вилучено 11,8 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5878 осіб. 

 За порушеними кримінальними справами заарештовано шість підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 109 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 44 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 59 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких дев’ять осіб загинули та 66 – травмовані.

 У селищі Донецької області у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 60-річного громадянина та на вулиці, неподалік від згаданого будинку, мертвим з аналогічною травмою 56-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 18-річного жителя міста Макіївка зазначеної області. Попередньо встановлено, що він, перебуваючи в будинку потерпілого, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив молотком господаря та заподіяв смертельні тілесні ушкодження іншому.

 У селі Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 26-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі, у жовтні минулого року, в будинку місцевого жителя під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушив господаря та вбив ножем двох  жителів цього ж села.

 В місті Кузнецовськ Рівненської області на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови 47-річного громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя селища зазначеної області та жителя села  Володимирецького району (обидва 19-річні, без постійного місця роботи). Попередньо встановлено, що вони ввечері, у грудня минулого року, перебуваючи на вулиці згаданого міста заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому й викрали 1 тис. гривень.

 У місті Ірпінь Київської області на вулиці затримано 21-річного громадянина Грузії (мета перебування в Україні з’ясовується), у якого вилучено 200 мл екстракційного опію.

 В АР Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох ревізорів-інспекторів податкової інспекції. Вони вимагали 4 тис. грн. хабара від приватного підприємця за не притягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення в його підприємницькій діяльності. Правопорушників затримано під час отримання частини хабара в сумі 1 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю районної ради. Вона вимагала та отримала 2,4 тис. грн. хабара від місцевої жительки за підготовку та надання рішення виконавчої служби про виписку її неповнолітньої дитини з будинку, що готується на продаж. Правопорушницю затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в 2006 році уклали з іншим товариством з обмеженою відповідальністю угоду на поставку будматеріалів, але оплату за отриманий товар не здійснили, чим завдали збитки останнім на суму понад 1,1 млн. гривень. Слідчими органами МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

МВС України
 

You may also like...