На Хмельниччині зупинити п’яного водія змогли тільки попереджувальні постріли працівників ДАІ

Вчора, близько шостої години, під час несення служби з нагляду за дорожнім рухом у місті Кам’янець-Подільському, на проспекті Грушевського інспектори ДАІ помітили автомобіль «ВАЗ-210930», характер руху якого вказував на те, що водій міг перебувати в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння (без наявних перешкод здійснював безпідставні маневри з виїздом на смугу зустрічного руху, в той час, як дана ділянка автошляху налічує три смуги руху в одному напрямку). 

Один з інспекторів за допомогою жезла подав сигнал водію легковика про зупинку. Одночасно працівники ДАІ продублювали сигнал про зупинку спеціальними світловими та звуковими пристроями, встановленими на службовому транспортному засобі. Однак, водій проігнорував вимогу працівників ДАІ і, збільшивши швидкість, продовжив рух в напрямку центра міста.

Інспектори почали переслідувати правопорушника. При цьому водій автомобіля «ВАЗ» неодноразово ігнорував законні вимоги працівників ДАІ щодо зупинки транспортного засобу. В подальшому цей транспортний засіб було заблоковано двома автомобілями УДАІ на автозаправній станції в одному із сіл Дунаєвецького району Хмельницької області.

В свою чергу, водій легковика, щоб уникнути затримання, продовжив рух, пошкодивши приміщення АЗС та службовий автомобіль ДАІ. Одночасно він поранив інспектора ДПС, якого госпіталізовано до лікарні із тілесними ушкодженнями. В ході подальшого переслідування працівники ДАІ застосували табельну вогнепальну зброю, здійснивши попереджувальні постріли. Однак порушник продовжував рух, незважаючи на попередження застосування зброї.

У центрі села інспектори наздогнали автомобіль та заблокували його. При цьому зловмисник пошкодив ще одну патрульну машину. Застосувавши спеціальні засоби (кайданки) та прийоми рукопашного бою, працівники ДАІ затримали водія автомобіля «ВАЗ-210930» та його пасажира.

Водієм виявився житель м. Кам’янець-Подільського, 1986 р.н., тимчасово не працює, а пасажиром – житель одного з сіл Дунаєвецького району, 1990 р.н., теж тимчасово не працює. Під час огляду салону автомобіля під водійським сидінням виявлено та вилучено ніж та дерев’яну биту. Згідно з висновком протоколу медичного обстеження водій та пасажир легковика перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Наразі зловмисника затримано, стосовно нього прокуратурою Дунаєвецького району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.345 "Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків" Кримінального кодексу України.

 

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України

You may also like...