Криминал в Украине за прошедшие сутки: 5530 преступлений

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5530 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 516 (45,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять розбійних нападів, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 27 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, шість обрізів мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 1,1 кг вибухівки та 390 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 49 осіб, у яких вилучено 10,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 316 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 130 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 52 – у сфері службової діяльності, у тому числі 19 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 90 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких шість осіб загинуло та 110 – травмовано.

У селі Смілянського району Черкаської області в будинку місцевого громадянина знайдено мертвими з травмою голови господарку та з ножовими пораненнями її онука. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 38-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він перебуваючи в зазначеному будинку під час сварки на ґрунті неприязних відносин вбив потерпілих.

У селищі Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано іноземного громадянина та його племінника, також іноземця, обидва мають посвідки на проживання в Україні. Попередньо встановлено, що вони вночі 20 березня цього року в зазначеному селищі, шляхом пролому стіни, проникли до складського приміщення приватного підприємства й викрали автомобільні товари на суму понад 40 тис. гривень.

У місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні загальноосвітньої школи закладено вибухівку. На час обстеження було евакуйовано 580 учнів та вчителів зазначеного навчального закладу. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 17-річний місцевий житель.

На околиці села Білоцерківського району Київської області затримано 29-річного жителя міста Біла Церква, без постійного місця роботи, у якого вилучено 2,1 кг марихуани.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відділення комерційного банку. Вони в 2008 році підробили документи та оформили на підставну особу кредит у сумі понад 183 тис. доларів США. У подальшому вказані грошові кошти привласнили. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

В Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника директора приватного підприємства. Він у 2008 році, у порушення вимог Законів України “Про оподаткування прибутку підприємств” та “Про податок на додану вартість”, вніс до податкових декларацій завідомо неправдиві відомості щодо об’єкта оподаткування, унаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 2,9 млн. грн. обов’язкових платежів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця державного підприємства. Він упродовж минулого року, у порушення вимог Закону України “Про оплату праці”, створив штучну заборгованість з виплати заробітної плати працівникам зазначеного підприємства на суму понад 201 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

You may also like...