Грабіжника затримали по «гарячих слідах»

Тридцятого травня, близько 12 години до чергової частини Сумського міського управління ГУМВС України в Сумській області надійшло телефонне повідомлення. Стурбований жіночий голос повідомив оператору «102» про щойно вчинене пограбування. Невідома жінка, що зателефонувала до міліції просила про допомогу. На місце злочину негайно було направлено автомобіль групи швидкого реагування. 

Як з’ясувалося, молода сумчанка керуючи власним автомобілем рухалась по вулиці Іллінській. Як і треба, – зупинилася на червоний сигнал світлофора на перехресті вулиць Садової та Іллінської і в цей самий момент, до автомашини збоку підскочив невідомий чоловік, ривком відкрив дверцята та схопив дамську сумочку, що лежала на передньому сидінні. Не гаючи ні секунди зловмисник кинувся тікати вбік найближчої вулиці. І можливо б утік разом зі здобиччю, якби вчасно не нагодився екіпаж патрульного автомобіля батальйону патрульної служби Сумського міського управління міліції у складі інспекторів патрульної служби прапорщика міліції Сергія Буліуха та старшого сержанта міліції Андрія Губанова. Взявши потерпілу на борт патрульної машини міліціонери об’їхали найближчі вулиці та обстежили дворові території. І вже за 10 хв. після вчинення злочину грабіжника було затримано. Ним виявився житель міста Дмитрів Донецької області, Олександр Ш. 1974р.н., раніше вже судимий за пограбування. Як з’ясувалося, нещодавно Олександр звільнився з в’язниці, але замість того, щоб почати життя як кажуть з чистого аркуша, знову вчинив злочин. Щоправда сумку зловмисник на момент затримання вже встиг викинути. Проте 700грн., які в ній знаходилися міліціонери виявили у кишенях затриманого.

Як зауважив начальник ГУМВС України в Сумській області полковник міліції Петро Дяченко, швидке затримання злочинця «по гарячих слідах» сталося завдяки злагодженій роботі чергової частини міськуправління та груп швидкого реагування міліції, які цілодобово несуть патрулювання на автомобілях у місті. Тож нехай ті, хто замислив вчинити щось лихе знають про це і пам’ятають, від міліції не втечеш.

Сьогодні стосовно грабіжника правоохоронці порушили кримінальну справу за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України (грабіж). Зловмиснику за цей злочин загрожує від чотирьох до шести років позбавлення волі. Поки ж слідство триває, і завдання слідчих та оперативників перевірити затриманого на причетність до інших злочинів на території м.Суми та області.

Володимир Кузьменко, Начальник СЗГ СМУ ГУМВС України в Сумській області
 

You may also like...