Криминальная хроника Украины на 17.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 211 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 758 (44,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, шість розбійних нападів, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 44 пограбування та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 42 особи. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, чотири обрізи мисливських рушниць, 11 одиниць саморобної вогнепальної зброї, вісім гранат, кілограм вибухівки та 325 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 27 осіб, у яких вилучено 23,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 887 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 255 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 77 – у сфері службової діяльності, у тому числі 38 – про хабарництво та два – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 96 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких шість осіб загинуло та 120 – травмовано.

У місті Макіївці Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 11 червня в зазначеному місті, з метою крадіжки, проник на подвір’я приватного домогосподарства, але його застав син господарки – 37-річний безробітний раніше судимий місцевий житель, після цього підозрюваний завдав йому смертельних тілесних ушкоджень.

У місті Запоріжжі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили п’ять гранат Ф-1 без запалів, дві з яких часів Великої Вітчизняної війни, та 600 грамів вибухівки.

В Овідіопольському районі Одеської області на території промринку працівники міліції затримали 42-річного жителя Роздільнянського району зазначеної області, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали злочинну групу в складі семи місцевих жителів, які на території вказаного міста займалися розповсюдженням наркотичних засобів. У правопорушників вилучено 39,8 грама метамфетаміну, чотири пістолети «Зоракі», перероблені для стрільби бойовими патронами, та саморобний пістолет, призначений для стрільби гумовими кулями.

У місті Запоріжжі працівники міліції затримали 34-річного безробітного місцевого жителя, з будинку якого вилучено 13,1 кілограма марихуани та 76,7 грама канабісу.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 2 грами героїну.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 130 грамів амфетаміну.

У місті Києві працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого жителя, з квартири якого вилучено 23 грами лізергіда (ЛСД) й 2 грами амфетаміну.

У Кагарлицькому районі Київської області працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого жителя, з будинку якого вилучено 200 грамів амфетаміну.

У Вінницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватної агрофірми, котрі, згідно з угодою з регіональним відділенням Аграрного фонду України, недопоставили останнім зерно, унаслідок чого державі завдано збитки на суму понад 3 мільйони гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі надали до митниці підроблений зовнішньоекономічний контракт (виключили один з пунктів, який регламентує право власності) й привласнили верстати з обробки скла, що належали одній із іноземних фірм. Унаслідок протиправних дій правопорушників вказаній фірмі завдано збитки на суму 173 тисячі євро. Слідчим управлінням ГУМВС України в Дніпропетровській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили старшого інспектора з контролю та обліку електроенергії районного відділу енергопостачання однієї з акціонерних компаній, котрий отримав 6 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за прискорення підключення до електромережі його кафе. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...