Троє на одного або як двоє жінок і чоловік до смерті закатували безхатька

Майже на п’ятнадцять років сіли до в’язниці дві жінки та чоловік, які у Пустомитах на сміттєзвалищі закатували безхатька, за те, що хотів забрати борг. 

Олена разом зі своїм співмешканцем Ігорем (імена у тексті змінено) та його матір’ю прокинулись зранку і пішли здавати метал до пункту прийому. Але того дня там було зачинено. Тоді вони віднесли метал до знайомого і пішли здавати пляшки з-під пива. На отримані гроші купили літр горіляки. Пити оковиту пішли до Ірини, матері Ігоря. Згодом до них на чарку прийшов і Володимир. Він кілька місяців тому продав за сорок гривень мобільний телефон їхній спільній знайомій Оксані і хотів забрати гроші. Уся компанія в один голос відповіла, що востаннє її бачили на сміттєзвалищі.

Після чаркування усі разом попрямували до кар’єру, що неподалік. Дорогою чоловік розповів, що хоче забрати гроші за телефон. Саме борг був причиною щоденних сварок між ним та Оксаною.

Коли прийшли до місця призначення, боржниця побачила Володимира і втекла. Але чоловік її наздогнав, щоби нагадати про борг. Вони кілька хвилин поспілкувались і, зрештою, вирішили купити оковитої. Всі разом сіли за столом у сараї, щоби випити. Цей маленький «будиночок» побудували біля сміттєзвалища Олена з Ігорем та їхні знайомі. Усі четверо жили там, адже були з різних районів області.

Після кількох чарок Володимир знову згадав про борг. Між ним та Оксаною виникла суперечка, яка згодом переросла у бійку. Жінка була напідпитку, тому своїх дій не контролювала. Вона накинулась з кулаками на Володимира, а потім узяла мотику і почала бити його по голові, тулубі та інших частинах тіла. Їй на допомогу прийшла Олена, яка добивала чоловіка цеглою.

Побитий Володимир з останніх сил підвівся і подався навтьоки. Проте сил тікати не було, та й за ним гнались навіжені жінки. Вони наздогнали та зв’язали Володимира. Чоловік голосно кричав, тому вони запхали йому до рота шкарпетку, щоб інші безхатьки не чули криків.

Згодом, на підмогу жінкам прийшов їхній знайомий Ігор. Уже втрьох вони вдягнули на шию безхатьку шарф і почали душити.

Закатувавши до смерті чоловіка, взяли його тіло, затягли до сараю на сміттєзвалищі, облили рідиною із запахом нафти і підпалили. Так, зловмисники намагались приховати злочин.

Після скоєного спокійно покинули місце злочину.

Наступного дня Оксана зустріла знайомого. Удвох купили пляшку і сіли пиячити. Коли жінка добряче випила, то вирішила розповісти про вбивство Володимира. Чоловік порадив у всьому зізнатися і негайно зателефонувати до міліції. Оксана так і зробила.

Жінка разом із другом по чарці пішли на сміттєзвалище і дочекались приїзду слідчо-оперативної групи.

Працівники міліції затримали Оксану і співучасників злочину. Всі троє відбуватимуть покарання. Для 26-річного Ігоря це вже не перше ув’язнення. До вбивства товариша, він уже не раз відсидів у в’язниці. 

Ольга Адамська, ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

You may also like...