Криминальная хроника Украины на 20.07.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 786 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 819 (41,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійний нападів, 33 пограбування та дев’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, два обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 700 грамів вибухівки та 157 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 13 осіб, у яких вилучено 5,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 246 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 66 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 116 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 15 осіб загинули та 136 – травмовані.

У місті Чернігові 11 липня в урочищі було знайдено мертвою з травмою голови невідому жінку віком до 25 років. Нею виявилася 39-річна працівниця залізниці місцева жителька. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного безробітного раніше судимого місцевого. Попередньо встановлено, що він увечері у вказаному місті завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час раптово виниклої сварки.

У місті Саках Автономної Республіки Крим 11 липня у лікарні помер 74-річний пенсіонер місцевий житель. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 5 липня на вулиці завдав смертельних тілесних ушкоджень зазначеного міста під час раптово виниклої сварки.

У селищі Сімеїзі Ялтинської міськради Автономної Республіки Крим 19 липня на вулиці було знайдено в непритомному стані з тілесними ушкодженнями 48-річного сторожа приватного підприємства жителя міста Сімферополя, який невдовзі в кареті швидкої медичної допомоги помер. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного приватного підприємця жителя міста Запоріжжя. Попередньо встановлено, що він увечері 18 липня на вулиці вказаного селища завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

У місті Валках Харківської області на вулиці працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 500 грамів вибухівки.

У місті Харкові 19 липня працівники міліції затримали трьох іноземців, віком від 38 до 34 років, у яких вилучено по 14 мілілітрів первітину.

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову райдержадміністрації, котрий у порушення вимог Земельного кодексу України, незаконно передав одному з кооперативів земельну ділянку площею 5,6 гектара розташовану на узбережжі Азовського моря, чим завдав збитки державі на суму близько мільйона гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника товариства з обмеженою відповідальністю, котра незаконно реалізувала заставне майно за раніше отриманий у закритому акціонерному товаристві кредит, чим завдала збитки вказаній банківській установі на суму 101,7 мільйона гривень. Cлідчими органами МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника держустанови, котрий вимагав та отримав 1,5 тисячі гривень хабара від місцевого жителя за надання йому довідок про відсутність обмежень на три земельні ділянки (загальна площа 0,15 га) розташовані на території сільської ради, які останній мав намір придбати. Підозрюваного затримано. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...