Мешканець Миколаєва з ножем в руках захищав кохану від покидька (фото)

Кохання інколи доводить людей до неадекватних дій. У деяких випадках воно спричиняє суїцид, а іноді спонукає до скоєння вбивства

Раніше неодноразово судимий Сергій у свої 44 роки стомився від проблем з законом та вирішив влаштувати своє особисте життя. Спокійний та налаштований на «світле» майбутнє він мріяв про родину, господарство та дітей. Знайомство з 30-річною Оленою спонукало чоловіка на здійснення його мрій. Він дуже закохався у цю вродливу дівчину та остаточно вирішив зв‘язати з нею свою подальшу долю. Півроку прожив Сергій з Оленою в коханні та злагоді. Одного дня молоде подружжя запросили на святкування дня народження подруги Олени. Веселощі відбувались у доброзичливій атмосфері, гості безтурботно пили та танцювали. Якоїсь миті Сергій з Оленою вирішив відокремитись від галасливої компанії та вийти на вулицю подихати свіжим повітрям. Все б нічого, якби за ними не ув‘язався ще один з гостей – Юрій, який мав не добру репутацію серед знайомих та нещодавно повернувся з місць позбавлення волі за скоєння вбивства. Після тривалих років тюрми Юрій планував подорож на батьківщину, в Крим, та по дорозі на кілька днів залишився «розвіятися» у м. Миколаєві у своєї знайомої – тої, що святкувала свій день народження.

Підійшовши до подружжя, Юрій почав нав‘язуватись Сергію у співрозмовники. Сергій не мав особливого бажання спілкуватися з ним, але витримуючи тактовність не уникав бесіди, а лише слухав. За кілька хвилин розмов, не досить тверезий Юрій вже почав повчати його життя, а в подальшому розповідати Сергію непристойні історії про його кохану. Згодом Сергій вже слухав байку про нібито інтимні відносини Юрія з Оленою. Не маючи змоги й надалі терпіти такі висказування на адресу Олени, Сергій словесно спробував утихомирити співрозмовника, але той ще більше почав «поливати брудом» його співмешканку. «З ким ти живеш …», промовляв Юрій Сергію, «…вона ж доступна для всіх чоловіків. Якщо ти не віриш то я тобі це доведу…». На очах у Сергія Юрій схопив Олену за волосся, поставив на коліна та почав її змушувати до орального сексу. Коли жінка відмовила, він ударив її по обличчю. На цьому терпець Сергія скінчився. Спроби відтягнути нахабника від коханої не увінчалися успіхом і Сергій, у пориві гніву, дістав ножа та почав бити ним Юрія у груди. За мить чоловік упав, як підкошений. Розуміючи, що накоїв лиха, Сергій прийнявся робити йому штучне дихання, але всі спроби були марними. Мрії про нормальне життя з коханою у Сергія у той момент стали нездійсненними. Від побаченого налякана Олена втекла з місця події.

001

Сергій спочатку намагався її наздогнати, але потім вирішив довести справу до кінця. Він відправився шукати лопату, щоб закопати тіло загиблого. Прикопавши труп землею, чоловік спалив закривавлений одяг та пішов додому. Жахливі події того вечора ніяк не вплинули на святкування Дня народження, гості навіть уваги не звернули на відсутність Сергія, Олени та Юрія, а тим більше й гадки не мали про трагедію. Вранці Сергій прийшов до райвідділу міліції та зізнався у скоєному. Перебуваючи у слідчому ізоляторі, він декілька разів відтворював у своїй свідомості кожний крок того злощасного вечора та дуже жалкує, що у нього не вистачило терпіння на те, щоб провчити кривдника без використання ножа. Адже з кожної критичної ситуації можливо знайти вихід та прийняти правильне рішення.

Тепер Сергій очікує рішення суду. Олена «відхрестилась» від нього і навіть не згадує. За скоєння вбивства чоловік отримає тривалий термін перебування за гратами. Хто знає? Можливо мрії про родину та нормальне життя з часом таки здійсняться для Сергія, але буде це досить не скоро.

Владислав Гнатенко, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...