Криминальная хроника Украины на 17.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 168 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 909 (40,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 42 пограбування та вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 165 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб, в яких вилучено 30,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 535 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 109 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 11 осіб загинуло та 144 – травмовано.

У місті Запоріжжі 15 серпня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 59-річного робітника відкритого акціонерного товариства місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 71-річного пенсіонера місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 15 серпня в зазначеному місті вбив ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Києві 15 серпня в під’їзді житлового будинку на сходовому майданчику було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 27-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного безробітного жителя Сум. Попередньо встановлено, що він увечері 15 серпня в зазначеному під’їзді вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали 34-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб міської ради, котрі в минулому році за заниженою вартістю реалізували приватному підприємству земельну ділянку площею 2,9 гектара, чим завдали збитки державі на суму 1,7 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора комунального підприємства, котрий отримав 35 тисяч гривень від директора товариства з обмеженою відповідальністю, частину з яких нібито повинен був передати працівникам управління споживчого ринку міської ради, за сприяння в отриманні останнім дозволу на укладення угод про надання комунальних послуг. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.190, ч.1 ст.364 та ч.1 ст.369 (шахрайство, зловживання владою або службовим становищем й давання хабара) КК України.

МВС України

 

You may also like...