Криминальная хроника Украины на 19.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 133 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 924 (41%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 27 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, три обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 200 грамів вибухівки та 65 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано десять осіб, в яких вилучено 27,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 29 180 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 106 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 11 осіб загинуло та 146 – травмовано.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області 3 жовтня минулого року в багажнику власної автомашини було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 72-річного пенсіонера місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції викрили 31-річного безробітного раніше судимого попередньо затриманого за скоєння крадіжки місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 2 жовтня минулого року в зазначеному місті в автомобілі ВАЗ вбив ножем власника машини під час раптово виниклої сварки й викрав мобільний телефон та 250 гривень.

У Снятинському районі Івано-Франківської області 16 серпня після гасіння пожежі в будинку 38-річного безробітного було знайдено з травмою голови обгоріле тіло господаря. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 15 серпня в будинку потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв й, з метою приховування злочину, підпалив будинок.

На Одещині 19 липня у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 59-річного безробітного місцевого жителя та в непритомному стані з аналогічними пораненнями його дружину – 59-річну пенсіонерку, місцеву жительку. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 28-річного безробітного жителя Приморського району Запорізької області. Попередньо встановлено, що він увечері 19 липня в будинку потерпілих вбив ножем господаря та завдав серйозних поранень його дружині під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Харкові 21 липня на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмою голови 42-річну безробітну місцеву жительку, яка невдовзі померла в лікарні. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 21 липня цього року на вулиці вказаного міста під час зґвалтування завдав потерпілій смертельних тілесних ушкоджень.

У місті Попасній Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 36-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 150 грамів вибухівки.

У місті Києві працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого жителя, з автомобіля якого вилучено п’ять кілограмів марихуани.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі незаконно реалізували заставне майно (60 тонн насіння соняшнику) за раніше отриманий у міській філії публічного акціонерного товариства кредит, чим завдали збитки банківській установі на суму 690 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника голови правління публічного акціонерного товариства, котрий отримав дві тисячі гривень хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду одного з виробничих приміщень вказаного товариства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Чернігівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління одного з осередків спілки автомобілістів, котрий вимагав та отримав 1,5 тисячі доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння йому у виділенні земельної ділянки для встановлення гаражу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...