Криминальная хроника Украины на 28.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 094 заяви про злочини. Вжитими заходами 3 095 ( 43,6 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 30 пограбувань, дев’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 164 особи. У правопорушників вилучено шість пістолетів, три гвинтівки, 29 обрізів мисливських рушниць, 42 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 10 гранат, 5,8 кілограми вибухівки та 3 353 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб. У них вилучено 23 кілограми наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 985 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 103 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 129 – травмовані.

У місті Павлограді Дніпропетровської області працівники міліції затримали 38-річного безробітного місцевого жителя, який у грудні 2007 року вивіз до сусідньої країни 28-річну безробітну місцеву жительку і продав її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на Батьківщину.

У місті Дніпропетровську на вулиці працівники міліції затримали 43-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У місті Стаханові Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 36-річного безробітного жителя міста Попасної цієї ж області, у якого вилучено 1,5 кілограма вибухівки.
У Києві на вулиці працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено п’ять грамів амфетаміну.

У місті Харцизьку Донецької області працівники міліції затримали 24-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучено 3,9 кг марихуани.

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника відділення однієї з філій відкритого акціонерного товариства. Він 2008 року отримав 300 доларів США хабара від місцевого жителя за видачу йому довідки про відсутність обтяження на його будинок, що стало підставою зняття заборони на відчуження цього будинку та неповернення банківській установі кредитних коштів. У подальшому господар будинку під заставу цієї нерухомості отримав 150 тисяч доларів США кредиту в акціонерному комерційному банку. Таким чином, відкритому акціонерному товариству було завдано збитки на суму 606 тисяч гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.366 (службове підроблення) та ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора трьох відділень закритого акціонерного товариства. Він з початку цього року, без отримання відповідних ліцензій, допустив незаконний видобуток 35 тисяч кубометрів води з артезіанської свердловини, яку використовували для поливу сільськогосподарських рослин. Таким чином, державі завдано збитки на суму 573 тисячі гривень. Природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї із селищних рад, який вимагав дві тисячі гривень хабара від генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю за надання дозволу на розміщення торговельних лотків на території села. Зловмисника затримано під час отримання частини хабара в сумі однієї тисячі гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...